Uutiset / 07.09.2022

Ehdota liiton ansiomerkin saajaa – panosta hyviin perusteluihin

Nyt on aika ehdottaa Journalistiliiton ansiomerkin saajia. Kuva: Heli Saarela Kuva:
Nyt on aika tehdä esitys Journalistiliiton ansiomerkin saajaksi. Liitto myöntää vuosittain valtuuston syyskokouksen yhteydessä ansiomerkkejä erityisen ansioituneille jäsenille. Esitysten jättöaika on nyt menossa, ja se jatkuu 3. lokakuuta asti. Ansiomerkin myöntämisedellytyksenä on ansiokas toiminta liiton hyväksi. Ansiomerkkiä onkin pidetty ”elämäntyöpalkintona”, mutta merkki ei ole tarkoitettu ainoastaan luottamustehtävistä jo luopuneille. Ansiomerkkejä pyritään jakamaan vuosittain useampia, mutta kaikille esitetyille sitä ei voida myöntää. Ehdotusten hyviin perusteluihin kannattaa panostaa, sillä ansiomerkki ei seuraa automaattisesti jonkin luottamustehtävän hoitamisesta. Miten ehdokas on toiminut selkeästi keskitasoa ansiokkaammin? Miksi merkki pitäisi myöntää juuri hänelle? Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Ansiomerkeistä päättää liiton hallitus. Ansiomerkkiesitykset tehdään liiton nettisivuilla olevalla lomakkeella. Katso uutinen viime vuonna ansiomerkin saaneista.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomen Leijonan ritarimerkki Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolaiselle

Merkin myöntämisen perusteina ovat olleet muun muassa Savolaisen ansiokas työ itsensätyöllistäjien edunvalvonnassa.  Hän on yhteiskunnallisesti laajasti verkottunut ja on mukana useissa luottamustoimissa.

Painopisteitä 2025: tes, freetyö, neuvottelutuki, uusi tekijänoikeusstrategia

Liitto neuvottelee kesään 2025 mennessä kaikki media-alan työehtosopimukset. Kierros alkaa ennen joulua elokuva- ja televisiotuotannon työehtosopimusneuvotteluilla.

Liiton jäsenmaksut ensi vuonna ennallaan – työsuhteisen freen maksu uudistuu

Työsuhteisten freelancerien jäsenmaksu uudistuu ensi vuoden alusta alkaen. Uudistuksesta päätettiin liiton kevään valtuustossa. Maksu on 1.1.2025 lähtien kiinteä, 39 euroa kuukaudessa. Tähän asti työsuhteisten freelancereiden jäsenmaksu on ollut 1,4 prosenttia bruttotuloista.