Uutiset / 29.08.2018

Ehdota! Kenelle Sananvapauden miekka 2014-2018?

Sananvapauden kunniastipendi annetaan liiton jäsenelle, joka on toiminut journalistina erityisen ansiokkaasti ja esimerkillisesti. Järjestöllisiä ansioita ei tällöin oteta huomioon. Stipendi on suuruudeltaan 5000 euroa ja siihen liittyy myös Sananvapauden miekka. Neljän vuoden välein jaettavalla stipendillä palkittiin vuonna 2014 Taneli Koponen ja Vesa Toijonen. Stipendiaatit valitsee lautakunta, joka nyt pyytää jäsenyhdistyksiä, toimitusosastoja ja yksittäisiä henkilöitä nimeämään ehdokkaita stipendinsaajiksi ottaen huomioon koko ammattikunnan. Kirjallisia, hyvin perusteltuja ehdotuksia pyydetään 12. 10. mennessä lautakunnan sihteerille osoitteeseen kira.narhi@journalistiliitto.fi. Lisätietoja: 040 566 1852 /Kira Närhi.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.