Uutiset / 24.10.2014

BTI saatiin neuvotteluihin – työtaistelutoimet ohi

Käännöstoimisto BTI Studios Oy tuli 24.10. mukaan neuvotteluihin av-kääntäjien työehtosopimuksesta. Näin ollen Journalistiliiton ja Akavan Erityisalojen julistamat työtaistelutoimet on lopetettu.

Vuonna 2012 liitot julistivat BTI:tä kohtaan ylityökiellon ja hakusaarron. Viime kevään lopulla tehdyillä päätöksillä liitot ilmoittivat päättävänsä työtaistelutoimet, jos BTI osallistuisi neuvotteluihin. Vielä elokuussa BTI ei tullut neuvottelupöytään, joten työtaistelutoimet jatkuivat.

Perjantaina 24.10. neuvotteluja kuitenkin käytiin hyvässä hengessä BTI:n, Pre-Textin, Rosmer International Oskin, SDI Median ja Stellar Text Oy:n kanssa.

Neuvotteluissa käytiin läpi tähän mennessä keskusteltua sopimusluonnosta. Perinteisesti vaikeimpia asioita, kuten vähimmäispalkat ja työaika, ei ole vielä otettu mukaan neuvotteluun.

Neuvottelut jatkuvat 11. marraskuuta. Työnantajat ilmoittivat tekevänsä siihen mennessä yhteisen esityksen, jossa täsmennetään neuvotteluissa käsiteltyä sopimusluonnosta.

Tavoitteena on saada neuvottelut päätökseen tämän vuoden loppuun mennessä.

 

Lisätietoja:

Edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Suomen Journalistiliitto

050 534 2485                                

petri.savolainen(at)journalistiliitto.fi

 

Edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen, Akavan Erityisalat

0201 235 352 / 040 631 7660

helena.lamponen(at)akavanerityisalat.fi


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.