Uutiset / 04.12.2019

Av-käännösyritysten työehtosopimus jatkuu vuoden eteenpäin

Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat ovat päättäneet olla irtisanomatta av-käännösyritysten työehtosopimusta. Sopimus syntyi vasta tämän vuoden helmikuussa valtakunnansovittelijan toimistossa. Voimassaoloa jatketaan, sillä myöskään mikään sopijapuolena olevista käännösyrityksistä ei irtisanonut työehtosopimusta marraskuun loppuun mennessä. Sopimuksen voimassaolo jatkuu vuoden 2021 tammikuun loppuun asti. ”Viime talven sopimuskierroksella keskeinen tavoitteemme oli toimeksiantajastaan riippuvaisten itsensätyöllistäjien palkkioista sopiminen työehtosopimuksella. Valtakunnansovittelija osoitti tämän lainsäätäjälle. Hallitusohjelman mukaisesti asia on työn alla, mutta edelleen vaiheessa. Av-kääntäjille tämä on yhä keskeinen uudistettava asia eikä sitä nähty tässä vaiheessa mahdollisena edistää neuvotteluteitse”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. ”Av-käännösyritysten työehtosopimuksessa ei ole kilpailukykysopimukseen liittyviä lisätyötunteja, joista olisi tarpeen neuvotella samaan aikaan kun se on kiistakapulana useiden alojen neuvottelupöydissä”, muistuttaa lisäksi Akavan Erityisalojen edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen.   Lisätietoja: Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto, puhelin 050 534 24 85 Helena Lamponen, edunvalvontayksikön päällikkö, Akavan Erityisalat, puhelin 0201 235 352

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.