Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Av-käännösyritysten työehtosopimus jatkuu vuoden eteenpäin

Journalistiliitto ja Akavan Erityisalat ovat päättäneet olla irtisanomatta av-käännösyritysten työehtosopimusta. Sopimus syntyi vasta tämän vuoden helmikuussa valtakunnansovittelijan toimistossa. Voimassaoloa jatketaan, sillä myöskään mikään sopijapuolena olevista käännösyrityksistä ei irtisanonut työehtosopimusta marraskuun loppuun mennessä. Sopimuksen voimassaolo jatkuu vuoden 2021 tammikuun loppuun asti.

”Viime talven sopimuskierroksella keskeinen tavoitteemme oli toimeksiantajastaan riippuvaisten itsensätyöllistäjien palkkioista sopiminen työehtosopimuksella. Valtakunnansovittelija osoitti tämän lainsäätäjälle. Hallitusohjelman mukaisesti asia on työn alla, mutta edelleen vaiheessa. Av-kääntäjille tämä on yhä keskeinen uudistettava asia eikä sitä nähty tässä vaiheessa mahdollisena edistää neuvotteluteitse”, sanoo Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

”Av-käännösyritysten työehtosopimuksessa ei ole kilpailukykysopimukseen liittyviä lisätyötunteja, joista olisi tarpeen neuvotella samaan aikaan kun se on kiistakapulana useiden alojen neuvottelupöydissä”, muistuttaa lisäksi Akavan Erityisalojen edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen.

 

Lisätietoja:

Petri Savolainen, edunvalvontajohtaja, Journalistiliitto, puhelin 050 534 24 85

Helena Lamponen, edunvalvontayksikön päällikkö, Akavan Erityisalat, puhelin 0201 235 352