Uutiset / 07.04.2010

Av-käännöstoimistojen neuvotteluja jatkettiin

Maaliskuun alussa käynnistyneissä neuvotteluissa av-käännöstoimistoille esitettiin Ylen ja MTV:n Yhtyneet-sopimusta neuvotteluiden pohjaksi.

Tänään toimistot ottivat kantaa tähän lähtötasoon. SDI Median ja Pre-Textin puolelta todettiin, että Yhtyneet-sopimus voi olla lähtötaso, johon mietitään vielä tarvittavia rajauksia. Myös kolmas neuvotteluihin osallistuva toimisto Broadcast Text ilmoitti olevansa valmis jatkamaan neuvotteluja, mutta kannan esitettyyn kysymykseen pystyy esittämään vain yhtiön toimitusjohtaja. Hän osallistuu sovittuun seuraavaan neuvotteluun 10.5.

Päivän tapaamisessa puhuttiin edelleen laajasti työsuhteisen ja yrittäjätyön rajoista. Kääntäjien esitys on, että rajapintaa selvitettäisiin kussakin käännöstoimistossa esimerkiksi tämän vuoden aikana. Esillä on myös ollut työsuhteisuuden selvittäminen työneuvoston kautta. Työneuvosto arvioi vuonna 2006 MTV:n freekääntäjien työtä ja totesi sen työsuhteiseksi. Toimistot käyttävät sekä kuukausipalkkaisia ja suoritepalkkaisia työsuhteisia freelancereita että ammatinharjoittajia.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.