Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Av-käännösala neuvottelee nyt ”tynkäsopimuksesta”

Neuvottelut av-käännöstoimistojen työehtosopimuksesta ovat jatkuneet tällä viikolla. Keskustelussa on nyt malli ”tynkäsopimuksesta”, joka olisi pituudeltaan 13 kuukautta. Sopimus jatkuisi monilta osiltaan nykyisen sopimuksen sisältöisenä ja päättyisi 31.1.2019.

Av-kääntäjien palkankorotusesitys työnantajille on yleisen linjan mukainen 1,7 prosenttia yleiskorotusta kaikkiin euromääräisiin summiin. Korotusajankohta olisi 1.3.2018.

Näennäisyrittäjien hankintapalkkioita koskevan kokonaisuuden käsittelyyn liitot esittävät työehtosopimuksen puitteissa yhteistä alan toimijoiden kehityshanketta. Myös niin sanotuista palkkioporrastuksista tehtiin esitys.

Neuvotteluissa on määrä päästä ratkaisuun tiistaina 23.1. Neuvotteluiden loppuvaiheessa ulosjäännistä on ilmoittanut SDI Media Oy, joka ei ollut myös edellisen työehtosopimuksen allekirjoittajana.

Journalistiliiton hallitus käsitteli neuvottelutilannetta kokouksessaan 18.1. Akavan Erityisalojen hallitus käsittelee sitä ja mahdollista neuvottelutulosta 25.1.

 

Lisätietoja:
edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Suomen Journalistiliitto, puh. 050 534 24 85

edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen, Akavan Erityisalat, puh. 040 631 7660