Uutiset / 19.01.2018

Av-käännösala neuvottelee nyt ”tynkäsopimuksesta”

Neuvottelut av-käännöstoimistojen työehtosopimuksesta ovat jatkuneet tällä viikolla. Keskustelussa on nyt malli ”tynkäsopimuksesta”, joka olisi pituudeltaan 13 kuukautta. Sopimus jatkuisi monilta osiltaan nykyisen sopimuksen sisältöisenä ja päättyisi 31.1.2019. Av-kääntäjien palkankorotusesitys työnantajille on yleisen linjan mukainen 1,7 prosenttia yleiskorotusta kaikkiin euromääräisiin summiin. Korotusajankohta olisi 1.3.2018. Näennäisyrittäjien hankintapalkkioita koskevan kokonaisuuden käsittelyyn liitot esittävät työehtosopimuksen puitteissa yhteistä alan toimijoiden kehityshanketta. Myös niin sanotuista palkkioporrastuksista tehtiin esitys. Neuvotteluissa on määrä päästä ratkaisuun tiistaina 23.1. Neuvotteluiden loppuvaiheessa ulosjäännistä on ilmoittanut SDI Media Oy, joka ei ollut myös edellisen työehtosopimuksen allekirjoittajana. Journalistiliiton hallitus käsitteli neuvottelutilannetta kokouksessaan 18.1. Akavan Erityisalojen hallitus käsittelee sitä ja mahdollista neuvottelutulosta 25.1.   Lisätietoja: edunvalvontajohtaja Petri Savolainen, Suomen Journalistiliitto, puh. 050 534 24 85 edunvalvontayksikön päällikkö Helena Lamponen, Akavan Erityisalat, puh. 040 631 7660

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.