Uutiset / 20.09.2017

Apurahaa tarjolla Brysselin-matkaan 7.–9.11.2017

Euroopan parlamentin järjestämän toimittajamatkan teemana on EU:n energiapolitiikka. Matkaohjelma koostuu EU:n energiapolitiikkaa ja alan ajankohtaisia lakihankkeita käsittelevästä kansainvälisestä seminaarista, tapaamisista Euroopan parlamentin jäsenten kanssa, ja tutustumisesta Euroopan parlamentin toimintaan ja EU-päätöksentekoon. Lisäksi matkan aikana tutustutaan parlamentin tarjoamiin lehdistöpalveluihin, mukaan lukien maksuttomiin toimittajien käytettävissä oleviin audiovisuaalisiin palveluihin, joten matka soveltuu myös av- ja onlinetoimittajille. Brysselin opintomatkaan parlamentti myöntää matka-apurahan, joka kattaa matkakulut ja majoituksen. Toimittajat voivat halutessaan osallistua toimittajamatkalle myös median omalla kustannuksella. Lyhyt vapaamuotoinen hakemus tulisi lähettää sähköpostitse osoitteella ephelsinki@europarl.europa.eu viimeistään maanantaina 2. lokakuuta 2017. Kirjaa hakemukseesi: - yhteystiedot: nimi, media/freelance, osoite, puhelinnumero, sähköposti - perustelut, miksi juuri sinun pitäisi päästä perehtymään EU-asioihin - jos olet freelance-toimittaja, kerro mille medialle työskentelet - kerro myös, oletko aiemmin ollut tutustumassa parlamenttiin (tai muihin EU-toimielimiin) Brysselissä tai Strasbourgissa. Lisätietoja: Niina Saloranta, puh. 09 - 6220 4521, gsm 040 720 5025 niina.saloranta@europarl.europa.eu   LÄHDE: Euroopan parlamentin Suomen tiedotustoimisto

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.