Uutiset / 25.03.2011

Alma Median kahdet yt-neuvottelut päättyivät

Satakunnan Kansan yt-neuvotteluissa työnantajan arvio henkilökunnan määrän vähentymisestä oli enimmillään 20 henkilötyövuotta. Yt:iden tuloksena vähennystä on kahta vaille ennakoitu eli 18. Kymmenen henkilön nykyiset työtehtävät eivät jatku uudessa organisaatiossa. Uusia tehtävänkuvia on tarjolla kahdelle. Seitsemän kanssa on tehty sopimus työsuhteen päättämisestä. Näistä kolme on Journalistiliiton jäseniä. Lisäksi määräaikaisia työsuhteita päättyi tai tulee päättymään neljän henkilötyövuoden verran.

Henkilöstövähennykset kohdistuvat erityisesti tekniseen taittoon, tietopalveluun, kuvankäsittelyyn, asiakaspalveluun sekä ilmoitustrafiikkiin. Mediamyyntiin sekä puhtaasti journalistisiin tehtäviin ei kohdistunut irtisanomisia.

Toimitus organisoituu uudelleen. Työnantajan antaman tiedotteen mukaan tarkoituksena on eriyttää paperilehteä ja verkkoa sekä korostaa entistä voimakkaammin paikallisuutta.

Iltalehdessä TV-Jätin julkaisu lopetetaan.

Kolmelle vakituiselle, kokoaikaiselle työntekijälle löydettiin korvaavia tehtäviä vastaavilla työehdoilla. Taiton kahden tuntityöntekijän työt TV-Jätissä päättyvät, mutta vaikutus näkyy heidän työtuntimäärässään aikaisintaan syyskuussa. Tähän asti työnantaja on sitoutunut tarjoamaan vastaavan määrän tuntityötä toisilla osastoilla. Yksi työntekijä jää kesällä eläkkeelle.

Petri Savolainen


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.