Kannanotot / 29.07.2015

YOT tuomitsee toimittajien uhkailun

Journalistiliittoon kuuluva Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) tuomitsee toimittajiin kohdistuvat uhkailut. Yleisradioon ohjelmia toimittanut Abdirahim Husu Hussein toi julkisuuteen häneen maanantaina 27.7.2015 kohdistuneet rasistiset solvaukset ja uhkailut, jotka täyttävät kunnianloukkauksen kriteerit.

On syytä olettaa, että kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustava julistus 25.7.2015 (kuvassa) on rohkaissut uhkailijoita. YOT, kollegat ja poliisikin ovat kannustaneet toimittajaa tekemään rikosilmoituksen. Vihapuheilta ja uhkauksilta on YOT:n mielestä katkaistava siivet välittömästi.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Ylen hallintoneuvostoon puolueensa toimesta valittu Olli Immonen ihmettelee myös perjantaina 24.7.2015 Facebookiin kirjoittamassaan viestissä, osaako kukaan mainita nimeltä yhtään kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa. Hän kirjoittaa törmänneensä jatkuvalla syötöllä monikulttuurisen ja arvoliberaalin ajatusmaailman jakaviin toimittajiin Ylessä.

YOT muistuttaa, että Ylen ohjelmatyöntekijöitä velvoittaa Yle-laki, jossa Ylen tehtävä on tukea monikulttuurisuutta, suomalaista kulttuuria ja sivistystä.

YOT vaatii ohjelmatyöntekijöille oikeutta sananvapauteen ja mahdollisuutta palvella yleisöään puolueettomasti ja tasapuolisesti ilman, että he joutuvat pelkäämään kunniansa, henkensä tai terveytensä puolesta.

YOT:n puolesta puheenjohtaja Hilla Blomberg


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.