Kannanotot / 29.07.2015

YOT tuomitsee toimittajien uhkailun

Journalistiliittoon kuuluva Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) tuomitsee toimittajiin kohdistuvat uhkailut. Yleisradioon ohjelmia toimittanut Abdirahim Husu Hussein toi julkisuuteen häneen maanantaina 27.7.2015 kohdistuneet rasistiset solvaukset ja uhkailut, jotka täyttävät kunnianloukkauksen kriteerit.

On syytä olettaa, että kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustava julistus 25.7.2015 (kuvassa) on rohkaissut uhkailijoita. YOT, kollegat ja poliisikin ovat kannustaneet toimittajaa tekemään rikosilmoituksen. Vihapuheilta ja uhkauksilta on YOT:n mielestä katkaistava siivet välittömästi.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Ylen hallintoneuvostoon puolueensa toimesta valittu Olli Immonen ihmettelee myös perjantaina 24.7.2015 Facebookiin kirjoittamassaan viestissä, osaako kukaan mainita nimeltä yhtään kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa. Hän kirjoittaa törmänneensä jatkuvalla syötöllä monikulttuurisen ja arvoliberaalin ajatusmaailman jakaviin toimittajiin Ylessä.

YOT muistuttaa, että Ylen ohjelmatyöntekijöitä velvoittaa Yle-laki, jossa Ylen tehtävä on tukea monikulttuurisuutta, suomalaista kulttuuria ja sivistystä.

YOT vaatii ohjelmatyöntekijöille oikeutta sananvapauteen ja mahdollisuutta palvella yleisöään puolueettomasti ja tasapuolisesti ilman, että he joutuvat pelkäämään kunniansa, henkensä tai terveytensä puolesta.

YOT:n puolesta puheenjohtaja Hilla Blomberg


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto: KHO:n päätös on uhka sananvapaudelle

Korkeimman hallinto-oikeuden päätös, jonka mukaan työnantajan maksamat toimittajan asianajokulut ovat verotettavaa tuloa, on vaarallinen ennakkotapaus suomalaiselle journalismille.

Journalistiliitto: Gazan sota on tragedia myös journalisteille

Israelin ja terroristijärjestö Hamasin välinen sota Gazassa on tähän mennessä vaatinut ainakin 39 journalistin tai mediatyöntekijän hengen, kertoo Committee to Protect Journalist -järjestö. CPJ:n mukaan sodan ensimmäinen kuukausi oli journalisteille verisin ainakin 30 vuoteen. Esimerkiksi koko vuonna 2022 journalisteja kuoli CPJ:n mukaan 67, näistä 15 Ukrainassa. Gazan sota tekee tilastoista synkimmät vuosikausiin. ”Journalistin menehtyminen työssään […]

Av-alan toimintaedellytykset on turvattava – eduskunnan on syytä palauttaa av-kannustin budjettiin

Suomi voi olla ylpeä vahvasta ja kehittyvästä av-alastaan, jonka kokonaisarvo on noin 1,6 miljardia euroa. Kansainvälisesti arvostettu Sisu-elokuva ja animaatiosarja Muumilaakso ovat hyviä esimerkkejä huipputason tuotannoista, jotka kiinnostavat ulkomailla ja jotka ovat olleet Suomelle samalla investointeja. Vahvasti kansainvälinen ja kasvava av-ala paitsi työllistää alan tekijöitä myös luo suoria positiivisia vaikutuksia alihankintapalveluita tarjoavaan kenttään, majoitus- ja […]