Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

YOT tuomitsee toimittajien uhkailun

Ylen ohjelmatyöntekijöiden yhdistys toteaa, että vihapuheilta ja uhkauksilta on katkaistava siivet välittömästi.

Journalistiliittoon kuuluva Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) tuomitsee toimittajiin kohdistuvat uhkailut. Yleisradioon ohjelmia toimittanut Abdirahim Husu Hussein toi julkisuuteen häneen maanantaina 27.7.2015 kohdistuneet rasistiset solvaukset ja uhkailut, jotka täyttävät kunnianloukkauksen kriteerit.

On syytä olettaa, että kansanedustaja Olli Immosen monikulttuurisuutta vastustava julistus 25.7.2015 (kuvassa) on rohkaissut uhkailijoita. YOT, kollegat ja poliisikin ovat kannustaneet toimittajaa tekemään rikosilmoituksen. Vihapuheilta ja uhkauksilta on YOT:n mielestä katkaistava siivet välittömästi.

Perussuomalaisten kansanedustaja ja Ylen hallintoneuvostoon puolueensa toimesta valittu Olli Immonen ihmettelee myös perjantaina 24.7.2015 Facebookiin kirjoittamassaan viestissä, osaako kukaan mainita nimeltä yhtään kansallismielisesti tai konservatiivisesti ajattelevaa Ylen toimittajaa. Hän kirjoittaa törmänneensä jatkuvalla syötöllä monikulttuurisen ja arvoliberaalin ajatusmaailman jakaviin toimittajiin Ylessä.

YOT muistuttaa, että Ylen ohjelmatyöntekijöitä velvoittaa Yle-laki, jossa Ylen tehtävä on tukea monikulttuurisuutta, suomalaista kulttuuria ja sivistystä.

YOT vaatii ohjelmatyöntekijöille oikeutta sananvapauteen ja mahdollisuutta palvella yleisöään puolueettomasti ja tasapuolisesti ilman, että he joutuvat pelkäämään kunniansa, henkensä tai terveytensä puolesta.

YOT:n puolesta puheenjohtaja Hilla Blomberg