Uutiset / 17.04.2018

YOT ei hyväksy ruokatuntikäytännön heikentämistä

Ylen ohjelmatyöntekijät (YOT) ilmaisee lausunnossaan pettymyksensä työnantajan joustamattamuuteen ruokatuntien pitämisessä. Yle on siirtämässä työntekijän ruokatunnin Uutis- ja ajankohtaistoiminnan tehtävissä sekä Svenska Ylen uutistyössä omalla ajalla pidettäväksi. Heikennetty käytäntö koskee satoja työntekijöitä, YOT:n lausunnossa todetaan. Ohjelmatyöntekijöiden mukaan linjaus jäykistää uutistoimintaa, hidastaa reagointia ja vaarantaa päivystyksen kattavuuden. YOT edellyttää lausumassaan, että työnantajan direktiovallalla toteuttama muutos otetaan tarkasteluun ja korjataan siten, että lepotauon pitäminen yhtiön ajalla käy mahdolliseksi niissä tehtävissä jotka sitä edellyttävät.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.