Uutiset / 05.10.2016

Yleläiset paheksuvat Akuutin irtisanomisia

Ylen ohjelmatyöntekijät paheksuu tapaa, jolla Oulun Akuutin seitsemän työntekijän irtisanominen toteutettiin. Neuvotteluita ei YOT:n mielestä käyty aidosti, vaan asetelmat oli päätetty etukäteen siten, ettei työpaikat säilyttäville vaihtoehdoille annettu mahdollisuutta. Myös työpaikan säilymisen edellytyksenä pidetty muutto Helsinkiin oli kohtuuton vaatimus, koska kyse oli monien kohdalla koko perheen tilanteen radikaalista muutoksesta.

YT-neuvotteluihin osallistuneet pääluottamusmies Pike Epstein ja Lusin luottamusmies Marko Gustafsson jättivät neuvottelujen päätteeksi eriävän mielipiteensä ratkaisusta, koska he pitävät työskentelyä Oulusta käsin nykyisillä ja tulevilla kalustoilla täysin mahdollisena.

YOT pitää kohtuuttomana tehtyä ratkaisua ja vetoaa, että Oulun Akuutin työntekijät, jotka ovat jo vuosia tehneet ansiokasta, palkittua ja satojentuhansien yleisöjä keränneitä ohjelmia, voisivat jatkaa työtään Yleisradion organisaatiossa Oulussa.

Ylen ohjelmatyöntekijöiden, YOT:n psta
Hilla Blomberg, pj
hilla.blomberg(at)yle.fi
040-5569287


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.