Uutiset / 28.02.2023

Yleisradion tes-neuvotteluissa neuvottelutulos

Yleisradion ohjelmatyöntekijöiden työehtosopimusneuvotteluissa on saavutettu tiistaina 28.2. neuvottelutulos. Tulos menee seuraavaksi neuvotteluosapuolien, Journalistiliiton ja Palvelualojen työnantajat Paltan hallintojen käsiteltäväksi. Sopimuksen sisältöä avataan tarkemmin sen jälkeen, kun hallinnot ovat hyväksyneet sopimuksen. Neuvottelut Yleisradion noin 2100 ohjelmatyöntekijän uudesta työehtosopimuksesta käynnistyivät joulukuussa. Journalistiliitto irtisanoi aiemman sopimuksen. Yleisradion neuvotteluista on uutisoitu täällä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.