Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Vuosien 2021-2022 pressikortti tilattava itse – digitaalinen kortti päivittyy automaattisesti

Pressikorttiin tulee muutos: korttia ei jatkossa enää lähetetä automaattisesti jäsenille. Kortti on jatkossa tilattava itse liitolta.

Nykyisten korttien voimassaolo päättyy tulevan joulukuun lopussa. Uuden, vuosien 2021-2022 kortin saadakseen, jäsenen pitää tilata se. Muutos koskee kaikkia jäsenryhmiä, myös eläkeläisiä.

Tilaukset voi tehdä maksutta liiton nettisivuilla olevan palvelun kautta. Ohjeet ja linkki tilaukseen löytyvät täältä.

Ensimmäiset uudet kortit postitetaan jäsenille joulukuussa, jatkossa muutaman viikon kuluttua tilauksesta. Kortin ulkoasu vaihtuu Journalistiliiton uuden ilmeen mukaiseksi.

Digitaalinen kortti jo 12 000 jäsenellä

Digitaalisen pressikortin käyttö jatkuu, eikä sen käyttäjän tarvitse tehdä itse mitään muutosta tai tilausta. Kortti päivittyy automaattisesti sovelluksessa vuoden vaihtuessa. Jos jäsenellä ei vielä ole digitaalista korttia, sellaisen voi tilata liiton jäsenasiain hoitajalta, sähköpostilla jasenasiat@journalistiliitto.fi .

”Yhä useampi Journalistiliiton jäsen on ottanut käyttöön digitaalisen pressikortin. Se kulkee aina mukana puhelimessa ja on helppo käyttää”, sanoo Journalistiliiton palvelujohtaja Simon Huldén. ”Sama suuntaus on yleisesti erilaisten jäsen- ja etukorttien suhteen, ne muuttuvat kännykässä mukana kulkeviksi digitaalisiksi korteiksi.”

Pressikortin digitalisointi on myös ekologinen asia. Jos jokaiselle liiton 14 000 jäsenelle tehtäisiin edelleen fyysinen kortti, tietäisi se 70 kilon muovikuormaa. Tällä hetkellä jo noin 12 000 jäsentä käyttää digitaalista pressikorttia.

”Pressikortti ja digitaalinen pressikortti ovat tärkeitä, ne todistavat haltijansa olevan ammattimainen journalisti” Simon Huldén painottaa. Samalla kortti oikeuttaa moniin jäsenetuihin, jotka ovat rahanarvoisia. Huldén muistuttaa samalla, että jokainen kortin tilaaja tarkistaa omat osoitetietonsa, jotta tilaus tulee oikeaan osoitteeseen.

 

Uudistus pähkinänkuoressa

  • Nykyisen pressikortin voimassaolo päättyy 31.12.2020
  • Uutta pressikorttia vuosille 2021–2022 ei enää lähetetä automaattisesti jäsenelle. Muutos koskee kaikkia jäsenryhmiä.
  • Kortin voi tilata maksutta Journalistiliitto.fi -sivulta löytyvästä extranet-palvelusta, etusivulla on myös linkki “Tilaa pressikortti”
  • Ohjeita ja linkki tilaukseen: https://journalistiliitto.fi/fi/jasenpalvelut/pressikortti/
  • Digitaalisen pressikortin voimassaolo jatkuu, se päivittyy automaattisesti vuoden vaihtuessa. Digitaalisen pressikortin käyttäjän ei tarvitse tehdä mitään
  • Digitaalisen pressikortin voi tilata sähköpostilla jasenasiat@journalistiliitto.fi . Ilmoita samalla ajantasainen puhelinnumerosi!
  • Pressikortin ja digitaalisen pressikortin ulkoasu muuttuu Journalistiliiton uuden ilmeen mukaiseksi

Lisätietoja ja neuvoja saat jäsenasiapalvelusta sähköpostilla jasenasiat@journalistiliitto.fi