Uutiset / 24.02.2011

VR lopettaa lehdistöalennuksen

 Median edustajat ovat VR:lle tärkeä sidosryhmä, sanoo VR:n tiedotusosasto. Yrityksellä ei ole kuitenkaan perusteita antaa alennuksia yhdelle ammattiryhmälle.VR haluaa myös välttää tilanteen, jossa erityisalennus vaikuttaisi toimittajien objektiivisuuteen VR:ää kohtaan.
 
Lehdistölippuja voi edelleen ostaa nykyisen käytännön mukaan 31.3.2011 saakka, kun matkustaminen tapahtuu viimeistään toukokuun 2011 aikana.

Lehdistöalennus on ollut VR:n yksipuolisesti tarjoama etu, joten Journalistiliitto ei ole neuvotteluosapuolen asemassa. Eniten haittaa alennuksen poistosta arvioidaan aiheutuvan freelancereille, jotka eivät voi siirtää matkustuskuluja suoraan toimeksiantajan maksettaviksi.

Alennuksen poisto lisää myös liiton kuluja sikäli, että liiton tilaisuuksiin matkustavien jäsenten junaliput tulevat nyt entistä kalliimmaksi.

VR lupaa lähettää asiasta lisää tietoa viikolla 9.
 
Lisätietoja VR:ssä:
Kaupallinen johtaja Lassi Rönkkönen, puh. (03) 07 21 083
 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.