Uutiset / 24.02.2011

VR lopettaa lehdistöalennuksen

 Median edustajat ovat VR:lle tärkeä sidosryhmä, sanoo VR:n tiedotusosasto. Yrityksellä ei ole kuitenkaan perusteita antaa alennuksia yhdelle ammattiryhmälle.VR haluaa myös välttää tilanteen, jossa erityisalennus vaikuttaisi toimittajien objektiivisuuteen VR:ää kohtaan.
 
Lehdistölippuja voi edelleen ostaa nykyisen käytännön mukaan 31.3.2011 saakka, kun matkustaminen tapahtuu viimeistään toukokuun 2011 aikana.

Lehdistöalennus on ollut VR:n yksipuolisesti tarjoama etu, joten Journalistiliitto ei ole neuvotteluosapuolen asemassa. Eniten haittaa alennuksen poistosta arvioidaan aiheutuvan freelancereille, jotka eivät voi siirtää matkustuskuluja suoraan toimeksiantajan maksettaviksi.

Alennuksen poisto lisää myös liiton kuluja sikäli, että liiton tilaisuuksiin matkustavien jäsenten junaliput tulevat nyt entistä kalliimmaksi.

VR lupaa lähettää asiasta lisää tietoa viikolla 9.
 
Lisätietoja VR:ssä:
Kaupallinen johtaja Lassi Rönkkönen, puh. (03) 07 21 083
 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.