Uutiset / 16.09.2014

Valtuusto keskusteli lehdistön tes-tilanteesta

Journalistiliiton valtuusto kokoontui Helsingissä käsittelemään lehdistön työehtosopimuksen neuvottelutilannetta.

Sekä liitto että työnantajaosapuoli VKL ovat tuoneet pöytään omat esityksensä, joita puheenjohtaja Arto Nieminen ja edunvalvontajohtaja Petri Savolainen esittelivät valtuustolle.

Neuvottelukuntaa evästettiin keskustelussa vilkkaasti. Erityistä huolta valtuustossa herätti se, että kuudes lomaviikko oli jälleen nostettu neuvottelupöydälle.

Sopimuskausi päättyy syyskuun lopussa ja pyrkimyksenä on tuoda neuvottelutulos valtuustolle hyväksyttäväksi tiistaina 30.9.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.