Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Ulkoministeri Haavisto vastasi pohjoismaisten journalistiliittojen vetoomukseen – afganistanilaisjournalistien avustamista voidaan harkita

Ulkoministeri Pekka Haavisto (vihr.) lupaa, että Suomi voi tarkastella mahdollisuuksia auttaa afganistanilaisia journalisteja ja media-alan ammattilaisia sekä suomalaisia medioita Afganistanissa avustaneita henkilöitä.

Haaviston Journalistiliitolle lähettämässä kirjeessä hän kertoo ulkoministeriön saaneen runsaasti avunpyyntöjä suoraan Afganistanista ja Suomesta. Aiemmissa Suomen toteuttamissa evakuoinneissa ei huomioitu median työntekijöitä.

Haavisto sanoo kirjeessä, että ”huoli sekä yhteistyötahojen turvallisuudesta että yleisemmästä ihmisoikeustilanteesta on yhteinen”. Ulkoministeriö keskustelee tästä myös eri järjestöjen ja maiden kanssa.  Ulkoministeri kiittää yhteydenotossaan Journalistiliittoa aktiivisuudesta.

Pohjoismaiden journalistijärjestöt vaativat lokakuussa maiden hallituksia takaamaan, että työnsä vuoksi vainotut journalistit, mediatyöntekijät ja sananvapausaktivistit saavat sitä suojelua, joka heille kansainvälisen oikeuden mukaan kuuluu. Tämä tarkoittaa journalistien evakuointeja, viisumisäännösten helpotuksia, turvallisten pakoreittien takaamista sekä myös maahan jäävien journalistien tukemista.

Journalistiliitto 7.10.2021: Pohjoismaiden journalistiliittojen puheenjohtajat vaativat maidensa hallituksilta nopeita toimenpiteitä Afganistanin journalistien suojelemiseksi