Uutiset / 03.05.2022

Työpaikkani on lakossa, olenko minä? Katso ohjeet Journalistiliiton jäsenelle

Journalistiliiton jäseniä on töissä myös sellaisilla työpaikoilla, joissa ei noudateta Journalistiliiton työehtosopimusta. Tällaisella työpaikalla voi olla menossa työtaistelu, tai sellainen on tulossa. Esimerkiksi kunta-alalla on menossa lakkoja, jotka vaikuttavat myös Journalistiliiton jäseniin. Kokosimme tähän muutamia asioita, jotka on hyvä tietää tällaisella työpaikalla: Olen Journalistiliiton jäsen, työpaikkani on lakossa, olenko minä?
  • Mikäli työsi on asetettu lakkoon, olet lakossa. Asia kannattaa varmistaa työpaikkasi luottamushenkilöltä.
Saanko lakkoavustusta, mistä ja miten?
  • Journalistiliitto maksaa lakkoavustusta jäsenilleen, mikäli ovat lakossa.
  • Lakkoavustusta haetaan lakon jälkeen liitolta. Ilmoita lakon jälkeen työtaistelusta osoitteeseen jasenasiat@journalistiliitto.fi. Kirjoita viestiin mikä lakko kyseessä, työpaikkatiedot ja lakkopäivät.
Mistä lisätietoja?
  • Lisätietoja työtaistelusta, joka ei koske Journalistiliiton työehtosopimusta, kannattaa ensisijaisesti kysyä oman työpaikan luottamushenkilöltä. Mikäli kysymys koskee lakkoavustusta kannattaa olla yhteydessä Journalistiliittoon.
  • Katso Journalistiliiton yhteystiedot täältä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.