Uutiset / 27.03.2023

Työnantaja yllätti: Esittää lyhyempiä lomia, pidempää työaikaa ja toistakymmentä muuta heikennystä lehdistön työntekijöille

Lehdistön työehtosopimusneuvottelut alkoivat tänään maanantaina synkissä merkeissä. Työnantajia edustava Medialiitto esitti pitkälti toistakymmentä heikennystä lehdistön työntekijöiden sopimuksiin. Työnantaja haluaa muun muassa lyhentää lomia jopa kahdella viikolla, pidentää viikkotyöaikaa, heikentää vuorolisiä ja lyhentää synnyttävän vanhemman palkallista vanhempainvapaata. Työntekijöitä edustava Journalistiliitto on tyrmistynyt Medialiiton esityksistä. Liitot totesivat viime kuussa, että tämän kevään neuvotteluissa keskitytään sopimaan palkoista ja parista muusta muutoksesta. Medialiiton pitkä heikennyslista on kaikkea muuta. ”Medialiitto on toiminut puhutun vastaisesti, täysin poikkeavalla tavalla. Emme pitäneet mahdollisena jatkaa lehdistön työehtosopimusneuvotteluja tänään”, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho. Aho toivoo, että neuvotteluja voidaan ensi viikolla jatkaa aiemmin puhutuista lähtökohdista. ”Tavoitteenamme on edelleen pitää huolta jäsentemme toimeentulosta ja saada aikaan palkkaratkaisu, joka ottaa huomioon kovan inflaation.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Vastaa liiton palkkatutkimukseen – vaikuta etujesi valvontaan

Vastaaminen on tärkeää, sillä tutkimuksella saadaan tuoretta tietoa kevättalvella 2025 käytäviä työehtoneuvotteluja varten.

Manu Haapalainen Journalistin vakituiseksi toimittajaksi

Manu Haapalainen vakinaistettu Journalistin toimittajaksi. Asiasta päätti Journalistiliiton hallitus.

Kesätyöntekijä ja harjoittelija: Muista nämä ennen kuin aloitat

Työn ei kuulu valua vapaa-ajalle ja odotusten määräaikaisia kesureita ja harkkareita kohtaan ei tule olla kohtuuttomia.