Uutiset / 03.03.2017

Tutustu verkkotallennusoikeuksiisi 23.3.

KOPIOSTO TIEDOTTAA: Televisio-ohjelmien verkkotallennuspalvelut ovat erinomainen esimerkki av-teosten uudesta käyttötavasta, josta voivat hyötyä kaikki osapuolet: niin kuluttajat, operaattorit, tekijät kuin tuottajatkin. Verkkotallennuspalveluista kerätyt korvaukset – vuosittain yhteensä noin 13 miljoonaa euroa – jaetaan av-teosten oikeudenomistajille. Sekä tekijät että tuottajat ovat oikeutettuja saamaan oman korvauksensa. Kotimaiset av-tekijät saavat omaan oikeuteensa perustuvan korvauksen Kopioston kautta. Tällä hetkellä osa tuottajista kuitenkin vaatii itselleen myös av-tekijöiden verkkotallennusoikeuksia ja sitä kautta av-tekijöille kuuluvia korvauksia. Tämä ei mielestämme ole reilua. Tekijänoikeusjärjestö Kopiosto järjestää Pidä kiinni lompakostasi -infon torstaina 23.3. klo 15.30–17:00 osoitteessa Andorra, Eerikinkatu 11, Helsinki. Tule kuulemaan, miten voit pitää verkkotallennusoikeuksistasi kiinni!
  • Mitä ovat verkkotallennuspalvelut?
  • Miten sinä av-tekijänä voit hyötyä verkkotallennuspalveluista?
  • Kuinka varmistat, että saat sinulle kuuluvat korvaukset?
  • Miksi tuottajat vaativat av-tekijöille kuuluvia verkkotallennusoikeuksia itselleen?
  • Mikä on tekijänoikeusjärjestö Kopioston rooli?
  • Mistä saat lisätietoa?
Ohjelma:
  • Avaussanat, Kopioston toimitusjohtaja Valtteri Niiranen
  • Verkkotallennuspalvelut ja av-tekijälle kuuluvat korvaukset, Kopiosto
  • Av-tekijäjärjestöjen katsaus tämänhetkiseen tilanteeseen
  • Keskustelua ja kokemusten jakoa & aikaa kysymyksille ja vastauksille
Tilaisuuden päätteeksi on tarjolla ruokaa ja juomaa sekä mahdollisuus myös kahdenkeskiseen keskusteluun paikalla olevien Kopioston ja av-tekijäjärjestöjen asiantuntijoiden kanssa. Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään pe 17.3. tämän linkin kautta TERVETULOA! Katso myös Kopioston video aiheesta: https://www.youtube.com/watch?v=ETN06Fo9emA

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.