Uutiset / 12.01.2015

Tuotantoyhtiöiden uudesta tessistä neuvottelutulos

Neuvottelutulos on saatu aikaan yli kaksi ja puoli vuotta jatkuneiden ja eri kokoonpanoissa käytyjen neuvotteluiden jälkeen.

Uudessa sopimustekstissä ovat aiempia työehtoja laajemmin esillä mm. jaksotyöaika ja paikallisen sopimisen mallit. Journalistiliiton edunvalvontajohtajan Petri Savolaisen mukaan sopimus on kautta linjan uudistettu vastaamaan tuotantoyhtiöissä tehtävää työtä.

Uudesta työehtosopimuksesta lähdettiin aluksi keskustelemaan Journalistiliiton ja tv-tuottajien SATU:n välillä vuonna 2012.

Myöhemmässä vaiheessa neuvotteluja on käyty edellisen työehtosopimuksen kokoonpanossa, jossa mukana ovat lisäksi toinen työntekijäjärjestö Teme ja työnantajaliitto Palta.

Taustalla kaksi tavoitetta

Uudistustyön taustalla oli kaksi tavoitetta: uudistaa työehtosopimus paremmin vastaamaan erityisesti tv-tuotantoyhtiöissä tehtävää työtä sekä saada tv-tuotantoyhtiöitä liittymään työehtosopimuksen piiriin.

Neuvotteluissa alusta asti mukana ollut Journalistiliiton edunvalvontajohtaja kuvaa tätä työtä monivaiheiseksi prosessiksi.

”Hienoa, että tähän vaiheeseen on nyt päästy”, Savolainen toteaa.

Seuraavaksi päätetään uuden työehtosopimuksen hyväksymisestä.

Journalistiliiton osalta neuvottelutulosta käsitellään RTTL:ssä ja sen alayhdistyksessä YMT:ssä sekä Journalistiliiton hallituksessa.

Mikäli uusi työehtosopimus hyväksytään, jatkona seuraa ohjeistusta ja koulutusta.

”Ja toivottavasti myös tuotantoyhtiöiden laajaa sitoutumista sopimukseen”, Savolainen lisää.

 

Liitteenä neuvottelutulos ja vielä viimeistelemätön sopimusteksti.

 

Lisätietoja Journalistiliitosta:

edunvalvontajohtaja Petri Savolainen 050-534 24 85

työehtoasiamies Terhi Tarvainen 050-562 41 37


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.