Uusimmat

TS:n toimitusosasto huolissaan lehden tulevaisuudesta

TS:n toimitusosaston mielestä henkilöstön leikkaukset ovat kohtuuttomia mm. siitä näkökulmasta, että TS on vuodesta toiseen tuottanut voittoa.

Turun Sanomien toimitusosaston kannanotto yt-neuvotteluihin:

Turun Sanomien toimitusosasto paheksuu kustantajan torstaina 23.4. ilmoittamia yt-neuvotteluja, jotka voivat johtaa jopa 26 työntekijän irtisanomiseen lehden toimituksesta ja tuotannosta.

Kannamme syvää huolta siitä, pysyykö Turun Sanomat laadukkaana, kilpailukykyisenä ja houkuttelevana maakuntalehtenä, jos kustantajan esittämä mahdollinen kymmenen toimituksellisen työntekijän irtisanominen toteutuu.

Turun Sanomien toimituksellista henkilökuntaa on leikattu viime vuosina rajusti. Toimituksen väkimäärä on karkeasti arvioituna puolittunut vuonna 2009 käynnistyneessä, tähän mennessä jo kuudet yt-neuvottelut sisältäneessä irtisanomiskierteessä.

Jo nyt vakituista työtä on korvattu määräaikaisilla ja tarvittaessa töihin tulevilla työntekijöillä. Työntekijöiden vähetessä työn määrä on kasvanut erityisesti digisisällöissä.

Leikkaukset ovat kohtuuttomia myös siitä näkökulmasta, että Turun Sanomat on vuodesta toiseen ollut voittoa tuottava yhtiö. Sen omistajat ovat verotietojen mukaan nostaneet miljoonien eurojen pääomatuloja. (v. 2013 yli 10 miljoonaa euroa.)

Toimitusosasto vetoaakin omistajiin, jotta nämä kohtuullistaisivat voittotavoitteitaan taloudellisesti vaikeina aikoina. Toimituksesta säästökohteita tulisi etsiä irtisanomisia pehmeämmin keinoin.

Mediakentän haasteisiin tulee vastata ajamalla koko Turun Sanomien etua, johon irtisanomiset eivät kuulu.

 

Turussa 24.4.2015

Turun Sanomien toimitusosasto