Uutiset / 05.03.2015

Taru Taipale on SAL:n uusi puheenjohtaja

Suomen Aikakauslehdentoimittajain Liiton vuosikokous valitsi SAL:n uudeksi puheenjohtajaksi Talouselämän toimittaja Taru Taipaleen, 41.

Vaalissa Taipale voitti vastaehdokkaansa kustannustoimittaja Anna-Liisa Karhulan äänin 41-13. 

Uusi puheenjohtaja aikoo jatkaa SAL:ssa työtä SJL:n yhdistysten yhteistyön tiivistämiseksi. Journalistiliiton järjestörakennetta mietitään uusiksi, ja SAL osallistuu tähän työhön.

Taru Taipale on edustanut SAL:oa Journalistiliiton valtuustossa. Journalistiliiton tes-valiokunnassa hän ollut neuvottelemassa lehdistön työehtosopimusta kahdella viime kierroksella.  SAL:n hallituksen lisäksi hän on toiminut myös oman osastonsa Talentumin toimitusosaston puheenjohtajana.

Hänen talousasioiden tuntemuksestaan on ollut hyötyä niin Taloustoimittajat ry:n johtokunnassa kuin SAL:n taloustoimikunnassakin.

Taipale seuraa SAL:n puheenjohtajan tehtävässä Hanne Ahoa, joka valittiin viime joulukuussa Journalistiliiton puheenjohtajaksi.

Salli-palkinto Lindstedtille

SAL:n Salli-journalistipalkinto annettiin Suomen Kuvalehdestä eläkkeelle jääneelle toimittaja Risto Lindstedtille tunnustuksena pitkästä ja merkittävästä elämäntyöstä.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.