Uutiset / 24.03.2015

Tampereen toimittajakoulutus kerää opiskelumuistoja

TAMPEREEN YLIOPISTON TIEDOTE:

Toimittajakoulutus Suomessa täyttää syksyllä 90 vuotta. Jotta pitkän perinteen vaiheet saataisiin elämään, Tampereen yliopisto kerää muisteluita entisiltä opiskelijoilta ja opettajilta. Sillä ei ole väliä, kauanko yliopistoajoistasi on – tervetulleita ovat vanhat ja uudet muistot.

Juhlasivuilla http://uta.fi/cmt/90/index.html on jo jonkin verran vuosien varrella kertyneitä puheenvuoroja ja muistoja. Lähetä nyt omasi – mieluusti kuvien kera – osoitteeseen toimittajakoulutus90(at)uta.fi. (Kuvien maksimikoko 30 MB.)

Toimittajakoulutuksen ysikymppisiä juhlitaan perjantaina 2.10. Tampereen yliopistossa. Juhla alkaa puolenpäivän jälkeen ja kestää hamaan yöhön. Iltapäivän pääjuhla on kello 14-16. Sitä ennen kerrotaan journalismin tutkimuksesta ja sen merkityksestä toimittajakoulutukselle.

Juhlavieraat pääsevät jo perinteiseen tapaan tutustumaan toimittajakoulutuksen sydämeen, harjoitustoimitukseen, jonka uusimman remontin on määrä olla valmis syksyksi. Remontissa ovat myös tutkintovaatimukset, joita niin ikään esitellään. Iltapuolen ohjelmassa on yhteinen illallinen yliopiston ravintolassa ja jatkot Alakuppilassa.

Helsinkiin 1925 perustettu Kansalaiskorkeakoulu aloitti "sanomalehtimiesten" koulutuksen ensimmäisenä Pohjoismaissa ja viidentenä Euroopassa. Tampereelle koulutus siirtyi 1960.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.