Uutiset / 25.08.2010

Sydsvenskanin freelancereille korvaus konsernijulkaisuista

Korvauksesta neuvoteltiin vuoden verran ja freelancerien vaade 50 prosentin lisäkorvauksesta laski lopulta nyt hyväksyttyyn tasoon.

Neuvottelut työnantajan kanssa kävi freelancereitakin edustava Sydsvenskanin toimitusosasto. Osaston toive maksun takautuvasta voimeentulosta ei toteutunut, mutta yhtiö maksaa yhteensä 165 000 kruunua kertakorvauksina freelancereille, joiden työtä on käytetty muissa lehdissä.

Seuraavaksi toimitusosasto alkaa neuvotella työnantajan kanssa talon freelancereiden palkkioiden puitesopimuksesta.

SDS-konserniin kuuluvat City Malmö/Lund, Kristianstadsbladet, Sydsvenskan, Trelleborgs Allehanda ja Ystads Allehanda. Lehdillä on jo nyt paljon yhteistä aineistoa.

Heikki Jokinen


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.