Uutiset / 28.05.2015

STT vähentää lähinnä toimituksistaan

STT-Lehtikuvan yt-neuvotteluiden seurauksena päättyy työsuhteita enintään 22 henkilötyövuoden verran. Suurin osa irtisanomisista kohdistuu toimituksiin, kertoo yhtiö tiedotteessaan. Pääluottamusmies kertoo STT-Lehtikuvan lakkauttavan kaikki aluetoimituksensa, joita on vielä Tampereella, Oulussa ja Rovaniemellä.

Neuvotteluissa etsittiin enimmillään 28 henkilötyövuoden säästöjä. Uutistoimiston vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Mika Pettersson perustelee päätöksiä kaupallisen median talouden ahtaalla liikkumavaralla.

"Tilanne heijastuu rajusti kaupalliseen uutistoimistoon. Tulevaisuuden uutispalvelua on suunniteltu läheisesti STT:n asiakkaiden kanssa, ja nyt jatkamme tämän suunnittelun perusteella ”, Pettersson sanoo tiedotteessa.

PÄIVITETTY 29.5.: Lisätty tieto aluetoimitusten lakkauttamisesta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.