Uutiset / 08.05.2013

Sovittelussa tehtiin heti täysi päivä

Sovittelua jatketaan maanantaina 13. toukokuuta. Aikaa sovinnon syntymiselle on tuolloin noin viisi päivää, sillä Journalistiliitto on ilmoittanut aloittavansa lakon 2 300 jäsenensä voimin perjantaina 17. toukokuuta kello 14.00.

VKL on ilmoittanut Journalistiliiton jäseniin rajatun työsulun alkavan maanantaina 20. toukokuuta kello 13.00.

 

Työsulku-uhan alla olevien liiton jäsenten määrä lakossa olevien lisäksi on tarkistusten jälkeen täsmentynyt noin 1 300 henkeen.

Lehdistön työsopimuksen soveltamisalalla arvioidaan työskentelevän noin 5 000 SJL:n jäsentä, mutta heistä on muualla kuin VKL jäsenyritysten palveluksessa yli tuhat.


Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.