Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen. Kuvaaja: Heli Saarela / Journalisti

SJL:n Savolainen tuoreesta selvityksestä: ”8 miljoonaa tv-uutisille olisi hyvä alku”

Kaupallisen television uutistoiminnan rahoitusta ja tulevaisuutta arvoinut työryhmä näyttää huomioineen Journalistiliiton näkemyksiä, arvioi liiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Journalistiliitto oli helmikuussa kansanedustaja Hjallis Harkimon (kok.) johtaman työryhmän kuultavana ja antoi työryhmälle lausuman, jossa edellytettiin muun muassa tv-uutistoiminnan moniäänisyyden turvaamista. Työryhmän Moniarvoinen uutistoiminta vaatii tekoja -raportti julkaistiin keskiviikkona 1. maaliskuuta.

”Journalistiliiton perusviestit on otettu vastaan. Viestimme moniäänisyyden turvaamisesta on noteerattu raportissa vahvasti, ja myös liiton huoli kaupallisen tv-uutistoiminnan vähenemisestä on huomioitu”, Savolainen sanoo.

Savolainen on tyytyväinen myös siihen, että viime aikoina käyty keskustelu valeuutisista nostetaan raportissa esille.

”Journalistiliitto on aiemmin todennut, että journalistisiin pelisääntöihin sitoutuneella uutistoiminnalla on näinä valemedioiden aikoina oltava riittävät resurssit.”

Liitto on kannanotoissaan esittänyt jonkinlaisten tukimallien harkitsemista kaupalliselle tv-uutistoiminnalle. Työryhmä esittääkin raportissaan, että uutistoiminnan edellytyksiä turvataan väliaikaisella, esimerkiksi kolmen vuoden tukiohjelmalla. Uutistoimintaan suunnattava tukisumma olisi noin kahdeksan miljoonaa euroa vuodessa.

”Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa mediatukia jaetaan kymmeniä miljoonia euroja vuosittain, mutta työryhmän ehdottama kahdeksan miljoonaa olisi Suomessakin hyvä alku. Vielä pitää varmistaa, että raha saadaan käyttöön, sillä tällä hetkellä tuota rahaa ei ole valtion budjetissa.”

 

Lue myös Journalistin uutinen aiheesta.