Uusimmat

SJL:n valtuusto hyväksyi lehdistön uuden tessin

Kuudennesta lomaviikosta ei edelleenkään tingitä.

Suomen Journalistiliiton (SJL) valtuusto hyväksyi tänään iltapäivällä SJL:n ja Viestinnän Keskusliiton (VKL) välisen neuvottelutuloksen lehdistön uudeksi työehtosopimukseksi. Myös VKL:n hallinto on hyväksynyt neuvottelutuloksen. Sopimuskausi alkaa keskiviikkona 1.10.

Uusi tes syntyi viimeisen, 11-tuntiseksi venyneen neuvottelupäivän päätteeksi eilen illalla, kun vanhaa sopimuskautta oli jäljellä enää reilu vuorokausi.

VKL:llä oli jälleen kova pyrkimys leikata lomia. Tähän SJL ei suostunut, eikä kuudenteen lomaviikkoon lopulta koskettu.

Oleellista SJL:n kannalta on myös päivitys soveltamisalaa koskevaan tekstikohtaan sekä paikallisen edunvalvonnan turvaaminen parantamalla osaston luottamusmiehen asemaa.

“Soveltamisala on päivitetty 2000-luvulle. Se kattaa nyt selkeästi senkin työn, jota toimituksissa tehdään verkkoon”, sanoo SJL:n edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Myös osaston luottamusmiesten ajankäyttöä on parannettu. Heille kuuluu nyt korvaus, vaikkei luottamustehtävä edellyttäisi vapaa-ajan käyttöä.

Työmarkkinatilanteesta ja alan taloustilanteesta johtuen palkankorotukset ovat maltillisia, mutta hiukan korkeampia kuin viime syksynä sovittuun työllisyys- ja kasvusopimukseen sitoutuneissa sopimuksissa. Sopimuskaudelle ajoittuu kolme palkankorotusta, josta ensimmäinen on 0,4 prosentin yleiskorotus 1.1.2015.

Soveltamisala- ja luottamusmiesasian edistyminen neuvotteluissa mahdollisti pidemmän sopimuskauden kuin mihin SJL alun perin pyrki. 26 kuukauden sopimuskausi alkaa 1.10.2014 ja päättyy 30.11.2016.

Liitteenä eilinen neuvottelutulos.

 

MUOKATTU: “Myös VKL on käsitellyt asian hallinnossaan” -lause on muutettu muotoon “Myös VKL:n hallinto on hyväksynyt neuvottelutuloksen.”