Uutiset / 03.09.2015

SJL tarjoaa uravalmennusta

Journalistiliitto tarjoaa 20 jäsenelleen maksutonta uravalmennusta. Pilottihanke toteutuu tämän vuoden lokakuussa.

Valmennettavat saavat tukea ammattitaitonsa jäsentämiseen ja kiteyttämiseen esimerkiksi työhakemuksen muodossa. Valmennus on tarkoitettu niin työttömille, työsuhteisille kuin freelancereillekin.

”Hankkeen kohderyhmän muodostavat ne, jotka hakevat suuntaa tai kokevat epävarmuutta työelämässä”, sanoo Journalistiliiton koulutusasiamies Nina Porra.

”Valmennus auttaa miettimään, missä on hyvä ja miten voi löytää työtä nyt tai myöhemmin. Tarkoitus on vahvistaa uskoa omaan osaamiseen”, Porra sanoo.

 

Tanskan kokemukset rohkaisevia

Valmennus sisältää puhelinkeskusteluja uraneuvojien kanssa, verkkovalmennusta ja omatoimista työskentelyä. Valmennus kestää kokonaisuudessaan noin 3–5 työpäivää, joustavasti aikataulutettuna. Osallistujien kokemusten perusteella liitto voi harkita kaikille jäsenille tarjottavan uravalmennuksen käynnistämistä vuonna 2016.

”Vastaavaa palvelua on joillain muillakin suomalaisilla ammattiliitoilla. Myös Tanskan journalistiliitto panostaa uraohjaukseen isosti. Tanskan journalisteille tällainen palvelu on yksi hyvä syy kuulua liittoon”, Porra taustoittaa.

 

Näin haet

Syksyn valmennusryhmään valitaan vähintään viisi vuotta liiton jäseninä olleita henkilöitä. Valittavilta edellytetään sitoutumista koko prosessiin loppuraportointeineen. Valmennuksen kesken jättävät maksavat osuutensa liitolle aiheutuneista kustannuksista.

Voit hakea syksyn valmennukseen vapaamuotoisella tiiviillä hakemuksella, joka sisältää yhteenvedon opinnoistasi ja työkokemuksestasi. Kerro ikäsi, kotipaikkasi ja nykyinen työtilanteesi. Kerro myös, miksi haluat uravalmennusta. Otsikoi hakemuksesi ”Uravalmennus 2015” ja lähetä se viimeistään 16.9. liiton koulutusasiamies Nina Porralle osoitteeseen nina.porra@journalistiliitto.fi. Samasta osoitteesta ja Ninan numerosta 050 3071764 saat lisätietoa.

Valmennus toteutetaan yhteistyössä UP Partnersin ja Helsingin Ura-instituutin kanssa.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.