Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Sipilä ja Soini Journalistiliitolle: Turkin palattava demokraattisen kehityksen tielle

”Turkissa on demokraattisesti vaaleilla valittu hallinto, jota ei tule väkivalloin syrjäyttää”, kirjoittavat pääministeri Juha Sipilä ja ulkoministeri Timo Soini kirjeessään Journalistiliitolle 12.8.2016.

Sipilän ja Soinin allekirjoittama kirje on vastaus ministerien viime viikolla liitolta saamaan kirjeeseen, jossa heitä pyydetään ilmaisemaan huolensa Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta. Liitto pyysi Suomen hallitusta myös painostamaan Turkin hallitusta, jotta tämä lopettaisi hyökkäykset maan mediaa vastaan.

Sipilä ja Soini kirjoittavat, että Suomi on selkeästi tuominnut Turkin vallankaappausyrityksen ja korostanut, että Turkin demokraattisesti valittua hallintoa ei tule väkivalloin syrjäyttää.

”Sanan- ja mielipiteenvapaus ovat keskeisiä perus- ja ihmisoikeuksia sekä demokraattisen yhteiskunnan perustavanlaatuisia tukipilareita. Suomi puolustaa näitä oikeuksia voimakkaasti nyt ja jatkossa”, ministerit päättävät kirjeensä.

Liitteenä Sipilän ja Soinin kirje Journalistiliitolle.