Uutiset / 12.08.2016

Sipilä ja Soini Journalistiliitolle: Turkin palattava demokraattisen kehityksen tielle

Sipilän ja Soinin allekirjoittama kirje on vastaus ministerien viime viikolla liitolta saamaan kirjeeseen, jossa heitä pyydetään ilmaisemaan huolensa Turkin sanan- ja lehdistönvapauden puolesta. Liitto pyysi Suomen hallitusta myös painostamaan Turkin hallitusta, jotta tämä lopettaisi hyökkäykset maan mediaa vastaan.

Sipilä ja Soini kirjoittavat, että Suomi on selkeästi tuominnut Turkin vallankaappausyrityksen ja korostanut, että Turkin demokraattisesti valittua hallintoa ei tule väkivalloin syrjäyttää.

”Sanan- ja mielipiteenvapaus ovat keskeisiä perus- ja ihmisoikeuksia sekä demokraattisen yhteiskunnan perustavanlaatuisia tukipilareita. Suomi puolustaa näitä oikeuksia voimakkaasti nyt ja jatkossa”, ministerit päättävät kirjeensä.

Liitteenä Sipilän ja Soinin kirje Journalistiliitolle.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.