Uutiset / 18.04.2023

Saako määräaikainen työntekijä lomaa? Katso liiton kokoamat ohjeet

Loma on työntekijälle tarpeellinen jaksamiseen ja palautumiseen. Kuva: Mika Heijari/SJL Kuva:
Loma on työntekijälle tarpeellinen jaksamiseen ja palautumiseen. Määräaikaisessa työsuhteessa vuosiloma pidetään pitkälti samojen vuosilomalain säännösten perusteella kuin vakituisessa työsuhteessa. Määräaikainen työsuhde tuo kestonsa vuoksi muutamia poikkeuksia vuosiloman pitämiseen. Lyhyissä määräaikaisissa työsuhteissa kertynyt vuosiloma ei tyypillisesti ehdi tulla pidettäväksi ennen lomakauden alkamista, vaan kertynyt vuosiloma maksetaan lomakorvauksena työsopimuksen päättyessä, ellei työntekijä sovi vuosiloman pitämisestä työnantajan kanssa. Journalistiliitto on koonnut ohjeita määräaikaisten loma-asioista. Käy katsomassa! https://journalistiliitto.fi/fi/pelisaannot/yleista-tyoehdoista/maaraaikainen-tyosopimus-ja-vuosiloman-pitaminen/

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.