Uutiset / 14.04.2010

RTTL: Diakin lopetus harkittava uudelleen

Lyhyellä varoitusajalla tehty päätös on sekä oppilaitokselle että opiskelijoille kohtuuton. Se vaarantaa viestinnän koulutuslinjalla nyt opiskelunsa aloittaneiden mahdollisuuden saada korkealuokkaista opetusta opintojensa loppuun saakka.

RTTL kantaa huolta media-alan ylikoulutuksesta, journalistisen koulutuksen tasosta ja opiskelijoiden mahdollisuudesta työllistyä opintojen jälkeen alan töihin. Yksittäisen viestinnänlinjan lakkauttaminen ilman valtakunnallista mediakoulutuksen yhteismitallista arviointia on kuitenkin RTTL mielestä hätiköityä.

RTTL toivoo, että opetusministeriö aloittaa valtakunnallisen oppilaitosten medialinjojen arvioinnin, jossa kiinnitetään eritystä huomiota journalistisen opetuksen tasoon, opetuksen resursseihin ja oppilaiden työllistymiseen valmistumisensa jälkeen.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry.
Puheenjohtaja Tapio Räihä
040 553 1918


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.