Uutiset / 14.04.2010

RTTL: Diakin lopetus harkittava uudelleen

Lyhyellä varoitusajalla tehty päätös on sekä oppilaitokselle että opiskelijoille kohtuuton. Se vaarantaa viestinnän koulutuslinjalla nyt opiskelunsa aloittaneiden mahdollisuuden saada korkealuokkaista opetusta opintojensa loppuun saakka.

RTTL kantaa huolta media-alan ylikoulutuksesta, journalistisen koulutuksen tasosta ja opiskelijoiden mahdollisuudesta työllistyä opintojen jälkeen alan töihin. Yksittäisen viestinnänlinjan lakkauttaminen ilman valtakunnallista mediakoulutuksen yhteismitallista arviointia on kuitenkin RTTL mielestä hätiköityä.

RTTL toivoo, että opetusministeriö aloittaa valtakunnallisen oppilaitosten medialinjojen arvioinnin, jossa kiinnitetään eritystä huomiota journalistisen opetuksen tasoon, opetuksen resursseihin ja oppilaiden työllistymiseen valmistumisensa jälkeen.

Radio- ja televisiotoimittajien liitto ry.
Puheenjohtaja Tapio Räihä
040 553 1918


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.