Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen kertoi NJF:lle Mediakunnan ensimmäisestä vuodesta. Kuva: JR

Pohjoismaiden liitot kokoontuivat Helsingissä

Pohjoismaiden journalistiliitot kokoontuivat Suomen puheenjohtajakauden ensimmäiseen kokoukseen Helsingissä tiistaina. Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin liittojen puheenjohtajien ja kv-vastaavien kokousta johti SJL:n Hanne Aho.

Kokouksessa käytiin läpi viime kuukausien tapahtumia itse kussakin maassa ja liitossa. Suomen Mediakunnan ensimmäisen vuoden kokemukset kiinnostivat pohjoismaisia kollegoja.

Koko pohjolassa on odotettavissa myös kiinnostava mediapoliittinen vuosi, kun kaikissa maissa odotetaan hallituksilta esityksiä mediatuen uusista tuulista. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa esityksiä odotetaan jo kevään aikana ja Islannissakin asian päällä istuu komitea. Suomessa kansallisen mediaselvityksen odotetaan valmistuvan keväällä pohjaksi hallituksen esityksille.

Pohjoismaisten journalistiliittojen yhteistyöelin NJF on vuonna 1947 perustettu yhteistyöelin, jonka puheenjohtajuus kiertää kaksivuotiskausittain neljän suurimman jäsenen kesken. Suomi peri puheenjohtajuuden syyskuussa 2017 Norjalta ja kapula luovutetaan syksyllä 2019 Ruotsiin. Seuraava kokous järjestetään toukokuussa Helsingissä.