Uutiset / 24.01.2018

Pohjoismaiden liitot kokoontuivat Helsingissä

Mediakunnan toiminnanjohtaja Maiju Mitrunen kertoi NJF:lle Mediakunnan ensimmäisestä vuodesta. Kuva: JR Kuva:
Pohjoismaiden journalistiliitot kokoontuivat Suomen puheenjohtajakauden ensimmäiseen kokoukseen Helsingissä tiistaina. Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin liittojen puheenjohtajien ja kv-vastaavien kokousta johti SJL:n Hanne Aho. Kokouksessa käytiin läpi viime kuukausien tapahtumia itse kussakin maassa ja liitossa. Suomen Mediakunnan ensimmäisen vuoden kokemukset kiinnostivat pohjoismaisia kollegoja. Koko pohjolassa on odotettavissa myös kiinnostava mediapoliittinen vuosi, kun kaikissa maissa odotetaan hallituksilta esityksiä mediatuen uusista tuulista. Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa esityksiä odotetaan jo kevään aikana ja Islannissakin asian päällä istuu komitea. Suomessa kansallisen mediaselvityksen odotetaan valmistuvan keväällä pohjaksi hallituksen esityksille. Pohjoismaisten journalistiliittojen yhteistyöelin NJF on vuonna 1947 perustettu yhteistyöelin, jonka puheenjohtajuus kiertää kaksivuotiskausittain neljän suurimman jäsenen kesken. Suomi peri puheenjohtajuuden syyskuussa 2017 Norjalta ja kapula luovutetaan syksyllä 2019 Ruotsiin. Seuraava kokous järjestetään toukokuussa Helsingissä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.