Uutiset / 05.11.2010

Pohjoismaiden freelancerit tempaisivat Oslossa

Osloon kokoontui perjantaina iltapäivällä joukko pohjoismaisia freelance-journalisteja osoittamaan mieltään kohtuuttomia freelance-sopimuksia vastaan.

Viimeksi Norjan Aller Media on vaatinut freelancereitaan allekirjoittamaan kohtuuttoman sopimuksen tekijänoikeiksien kannalta. Samankaltaisista vaatimuksista on viime vuosina saatu paljon kokemuksia myös Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Pohjoismaiden journalistiliiton NJF:n varapuheenjohtaja Heikki Jokinen totesi puheessaan freelancereiden tekjänoikeuksien olevan kansainvälinen ongelma ja koko Euroopan laajuisen kansainvälisen yhteistyön asia.

Kampanjan facebook-sivuilla oli perjantaina iltapäivällä jo 1700 tykkääjää.

Euroopan Journalistiliitto EFJ on julistanut vuosittaisen kansainvälisen toimintapäivän marraskuun viidenneksi päiväksi.  Suomen Journalistiliitto osallistuu toimintapäivään.


Katso myös

Kaikki uutiset

Vapaa tiedonvälitys ei toteudu Gazassa: journalistien tappamisen on loputtava  

Konflikti Gazassa on tuottanut mittaamattoman määrän kärsimystä ja tuhoa siviiliväestölle yhdeksän viime kuukauden aikana. Gazasta on muodostunut tiedonvälityksen musta-aukko. Humanitaarisen katastrofin todellista laajuutta ja inhimillistä hätää ei voi ymmärtää ilman journalistien aktiivista raportointia. Siksi on välttämätöntä taata edellytykset journalistien mahdollisimman vapaalle ja turvalliselle toiminnalle sotimisesta riippumatta. Tätä edellyttää myös kansainvälinen oikeus. Yhdistyneiden kansakuntien turvallisuusneuvosto on […]

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.