Uutiset / 05.11.2010

Pohjoismaiden freelancerit tempaisivat Oslossa

Osloon kokoontui perjantaina iltapäivällä joukko pohjoismaisia freelance-journalisteja osoittamaan mieltään kohtuuttomia freelance-sopimuksia vastaan.

Viimeksi Norjan Aller Media on vaatinut freelancereitaan allekirjoittamaan kohtuuttoman sopimuksen tekijänoikeiksien kannalta. Samankaltaisista vaatimuksista on viime vuosina saatu paljon kokemuksia myös Suomessa, Ruotsissa ja Tanskassa.

Pohjoismaiden journalistiliiton NJF:n varapuheenjohtaja Heikki Jokinen totesi puheessaan freelancereiden tekjänoikeuksien olevan kansainvälinen ongelma ja koko Euroopan laajuisen kansainvälisen yhteistyön asia.

Kampanjan facebook-sivuilla oli perjantaina iltapäivällä jo 1700 tykkääjää.

Euroopan Journalistiliitto EFJ on julistanut vuosittaisen kansainvälisen toimintapäivän marraskuun viidenneksi päiväksi.  Suomen Journalistiliitto osallistuu toimintapäivään.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.