Uutiset / 24.05.2018

Opiskelijat: Kesätyöhaut myöhemmäksi

Journalistiliiton opiskelijayhteistyöryhmä toivoo kannanotossaan kesätyöhakujen siirtämistä selvästi nykyistä myöhemmäksi. Toimitusten kesätyöpaikkojen hakuajat ovat aikaistuneet vuosi vuodelta. Kesän 2018 hakuajat päättyivät aikaisimmillaan jo lokakuussa 2017. Aikaistuneet haut vaikeuttavat opintoja kohtuuttomasti, työryhmä katsoo. Opiskelijat haluavat syksyllä, edellisen kesätyön päätyttyä, keskittyä opiskelemiseen uuden työpaikan etsimisen sijaan. "Erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoiden on hyvin vaikea saada kesätöitä, koska hakujen alkaessa opinnoista ei ole vielä ehditty saada juttunäytteitä", lausunnossa todetaan. Opiskelijoiden aikataulujen huomioiminen rekrytoinnissa on opiskelijoiden mukaan myös toimitusten etu.  Toimitukset varmistaisivat hakuja myöhäistämällä saavansa nykyistä laadukkaampia työhakemuksia. Työryhmä toivoo, että työnantajat aloittaisivat kesätyöntekijöiden haut mieluiten aikaisintaan joulukuussa. OPISKELIJAYHTEISTYÖRYHMÄN KANNANOTTO

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.