Uutiset / 24.05.2018

Opiskelijat: Kesätyöhaut myöhemmäksi

Journalistiliiton opiskelijayhteistyöryhmä toivoo kannanotossaan kesätyöhakujen siirtämistä selvästi nykyistä myöhemmäksi. Toimitusten kesätyöpaikkojen hakuajat ovat aikaistuneet vuosi vuodelta. Kesän 2018 hakuajat päättyivät aikaisimmillaan jo lokakuussa 2017. Aikaistuneet haut vaikeuttavat opintoja kohtuuttomasti, työryhmä katsoo. Opiskelijat haluavat syksyllä, edellisen kesätyön päätyttyä, keskittyä opiskelemiseen uuden työpaikan etsimisen sijaan. "Erityisesti ensimmäisen vuoden opiskelijoiden on hyvin vaikea saada kesätöitä, koska hakujen alkaessa opinnoista ei ole vielä ehditty saada juttunäytteitä", lausunnossa todetaan. Opiskelijoiden aikataulujen huomioiminen rekrytoinnissa on opiskelijoiden mukaan myös toimitusten etu.  Toimitukset varmistaisivat hakuja myöhäistämällä saavansa nykyistä laadukkaampia työhakemuksia. Työryhmä toivoo, että työnantajat aloittaisivat kesätyöntekijöiden haut mieluiten aikaisintaan joulukuussa. OPISKELIJAYHTEISTYÖRYHMÄN KANNANOTTO

Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.