Uutiset / 29.03.2023

Nyt on aika tehdä aloite liiton kevätvaltuustoon

Liiton toukokuussa pidettävään valtuuston kevätkokoukseen voi nyt jättää aloitteita. Sääntöjen mukainen aloiteaika päättyy 25.4.2023. Aloitteita valtuustolle voivat tehdä valtuuston jäsenet, jäsenyhdistykset ja osastot. Jos haluat tehdä aloitteen, ole yhteydessä valtuuston jäseneen tai ota asia esille jäsenyhdistyksessäsi tai osastossasi. Aloitteet lähetetään osoitteeseen kira.narhi@journalistiliitto.fi. Suomen Journalistiliiton ylin päättävä elin on valtuusto. Se kokoontuu sääntömääräisesti kaksi kertaa vuodessa, marras-joulukuussa ja huhti-toukokuussa. Lue tarkemmin valtuuston toiminnasta ja valtuutetuista. Tietoa valtuuston kevätkokouksesta täällä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.