Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Muutoksia opiskelijoiden ja freelancereiden jäsenmaksuihin

Journalistiliiton opiskelija- ja freelance-jäsenten jäsenmaksuihin tulee muutoksia vuoden vaihtuessa. Opiskelijan jäsenmaksu lasketaan 4 euroon kuukaudessa niillä, jotka ovat aiemmin maksaneet 7,50 kuukaudessa tai ovat olleet ilmaisjäseninä.

Opiskelijoiden ensimmäisen vuoden ilmaisen jäsenyyden on todettu lisäävän jäseneksi liittymistä, mutta moni opiskelijajäsen eroaa ilmaisen vuoden jälkeen. Heti alusta maksettavan, mutta pienemmän jäsenmaksun uskotaan sitouttavan opiskelijoita pysymään liiton jäseninä.

Freelancereiden ja yrittäjien jäsenmaksuun tulee yhden euron korotus kuukaudessa. Jäsenmaksu on ensi vuodesta alkaen näin 20 euroa kuukaudessa.  Liiton jäsenmaksuohjesäännön mukaan freelancereiden ja yrittäjien jäsenmaksu seuraa työmarkkinatutkimuksen ansiokehitystä. Tuorein tutkimus tehtiin tänä syksynä.

Helsingissä 12. joulukuuta koolla ollut liiton valtuusto hyväksyi muutokset jäsenmaksuihin. Samalla päätettiin poistaa uudelleenliittymismaksu, jota on nyt peritty 30 euroa.

Kaikki jäsenmaksut vuonna 2020 ovat:

  • Työsuhteisten jäsenmaksu 1,40 %/kk
  • Opiskelijoiden jäsenmaksu 4,00 euroa/kk opintojen alusta 5,5 vuoden opiskeluun (jonka jälkeen  1,4% tai freelancereille määritelty jäsenmaksu)
  • Freelancereiden ja yrittäjien, jotka eivät ole työttömyyskassan jäseniä, kiinteä jäsenmaksu 20,00 euroa/kk
  • Vähimmäismaksu 15,00 euroa/kk. Vähimmäismaksu on pohjana mm. työttömien jäsenmaksulle
  • Eläkeläisten jäsenmaksu 7,50 euroa/kk

Lue aiheesta lisää joulukuun Journalistista: Opiskelijoiden ja freejäsenten jäsenmaksuihin tulossa muutoksia

Uutista päivitetty 16.12.2019: lisätty linkki Journalistin juttuun.