Uutiset / 18.03.2013

MTV:n tes-neuvottelutilanne on kärjistynyt

Tänään työnantajapuolelta odotettiin uutta sopimusesitystä, mutta he ilmoittivat heti neuvottelujen alussa haluavansa odottaa Kataisen hallituksen torstaista kehysriihtä.

Aiemmin työnantaja halusi odottaa työmarkkinakeskusjärjestöjen neuvotteluja.

Kumpikaan edellämainituista ei kuitenkaan tuo ratkaisua MTV:n tes-tilanteeseen, sillä niissä neuvotellaan vuoden 2014 päätöksistä. Tes-ratkaisuksi taas edelleen neuvotellaan kymmenen kuukauden sopimusta, joka päättyy vuoden 2013 lopussa. 

Journalistiliiton ja MTV:n ohjelmatyöntekijöiden (MOT) neuvottelukunta ilmoitti, että neuvottelutulokseen on päästävä maanantaihin 25. maaliskuuta klo 16.00 mennessä.

MOT:n kevätkokous päättää mahdollisista jatkotoimista samana iltana.

Journalistiliiton hallitus kokoontuu ylimääräiseen kokoukseen tiistaina 26. maaliskuuta.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.