Uutiset / 08.12.2020

Mediaringin työehtosopimuksesta neuvottelutulos

Mediaringin, eli elokuva- ja tv-tuotannon sekä tapahtuma- ja teatteritoiminnan henkilöstövuokrausta koskevissa työehtosopimusneuvotteluissa saavutettiin tänään 8. joulukuuta neuvottelutulos. Neuvottelutulos mukailee kesäkuussa aikaansaatua elokuva- ja tv-tuotannon työehtosopimusta. Neuvottelutulos menee vielä sekä Journalistiliiton hallituksen että Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton Temen sekä työnantajapuolen käsiteltäväksi. Sopimuksen sisällöstä kerrotaan tarkemmin mahdollisten hyväksymisten jälkeen. Mediaringin työehtosopimus on ollut voimassa tämän vuoden 2020 ajan. Sopimusta ei irtisanottu vuosi sitten sopimuskauden päättyessä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.

Palkintoja ansiokkaasta työstä jäsenten ja liiton hyväksi  

Journalistiliitto myöntää vuosittain järjestötekopalkinnon yhdelle tai useammalle liiton jäsenelle erityisen ansiokkaasta järjestöteosta.  
Työyhteisötekijäpalkinto taas jaetaan tunnustuksena ansiokkaasta luottamusmiestyöstä, työhyvinvoinnin edistämisestä työsuojeluvaltuutetulle tai osastoaktiiville, työntekijöiden tai työnantajien edustajalle.

Työsuhteisen freelancerin jäsenmaksu muuttuu ensi vuonna

Uudistuksen syynä on halu yksinkertaistaa jäsenmaksun maksamista. Prosenttiperusteinen maksu on ollut hankala ja työläs jäsenille, joilla on epäsäännölliset tulot ja monta työnantajaa usein lyhyen ajan sisällä.