Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Mediahubin tes-neuvotteluille lisäaikaa

MTV:n uutisia tuottavan Mediahub Helsinki Oy:n vanha työehtosopimus päättyi eilen. Mediahubin työehdoista on määrä sopia seuraavien parin viikon aikana.

Palvelualojen työnantajat Palta ry ja Suomen Journalistiliitto ovat sopineet neuvottelevansa Mediahub Helsingin työntekijöiden uusista työehdoista 16. joulukuuta mennessä. Neuvotteluissa otetaan huomioon Mediahub Helsingissä tehtävät työt ja niihin eritystarpeet. Tulevassa työehtosopimuksessa voidaan soveltuvin osin viitata elokuva- ja tv- tuotantoa koskevaan työehtosopimukseen.

Jos neuvotteluissa ei päästä sopimukseen joulukuun 16. päivään mennessä, Mediahub Helsingin työntekijöihin ei sovelleta mitään voimassa olevaa työsopimusta, vaan työsuhteen ehdot määräytyvät siinä tapauksessa toistaiseksi lain mukaan.

Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen on tyytyväinen siitä, että neuvotteluja jatketaan.

”Eiliseen saakka oli mahdollisuus, että MTV-Uutisten työntekijät olisivat pudonneet vanhojen työehtojensa piiristä suoraan elokuva- ja tv—tuotantojen tessiin. Tämän välttämiseksi ja aitojen neuvotteluiden käymiseksi, Journalistiliitto oli viimeisenä keinona varautunut irtisanomaan elokuva-tv-tessin voimassaolon eiliseen. Onneksi irtisanomiseen ei jouduttu, vaan askelmerkit jatkoon saatiin sovittua yhdessä.”