Uutiset / 01.12.2016

Mediahubin tes-neuvotteluille lisäaikaa

Palvelualojen työnantajat Palta ry ja Suomen Journalistiliitto ovat sopineet neuvottelevansa Mediahub Helsingin työntekijöiden uusista työehdoista 16. joulukuuta mennessä. Neuvotteluissa otetaan huomioon Mediahub Helsingissä tehtävät työt ja niihin eritystarpeet. Tulevassa työehtosopimuksessa voidaan soveltuvin osin viitata elokuva- ja tv- tuotantoa koskevaan työehtosopimukseen. Jos neuvotteluissa ei päästä sopimukseen joulukuun 16. päivään mennessä, Mediahub Helsingin työntekijöihin ei sovelleta mitään voimassa olevaa työsopimusta, vaan työsuhteen ehdot määräytyvät siinä tapauksessa toistaiseksi lain mukaan. Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen on tyytyväinen siitä, että neuvotteluja jatketaan. ”Eiliseen saakka oli mahdollisuus, että MTV-Uutisten työntekijät olisivat pudonneet vanhojen työehtojensa piiristä suoraan elokuva- ja tv—tuotantojen tessiin. Tämän välttämiseksi ja aitojen neuvotteluiden käymiseksi, Journalistiliitto oli viimeisenä keinona varautunut irtisanomaan elokuva-tv-tessin voimassaolon eiliseen. Onneksi irtisanomiseen ei jouduttu, vaan askelmerkit jatkoon saatiin sovittua yhdessä.”

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.