Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Matka-apurahoja Strasbourgiin taas jaossa

Toimittajien matka-apurahat Strasbourgiin kevätkaudelle 2017 ovat haettavissa 12.12.2016 saakka.

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto tiedottaa:

Euroopan parlamentin Suomen-tiedotustoimisto kutsuu toimittajia tutustumaan parlamenttiin Strasbourgiin kevätkauden 2017 täysistuntojen aikana. Parlamentti haluaa antaa toimittajille mahdollisuuden parantaa EU-tietouttaan ja seurata parlamentin osallistumista EU:n päätöksentekoon.

Rohkaisemme etenkin alueellisten ja paikallisten tiedotusvälineiden edustajia hakemaan matka-apurahaa.

Haku koskee täysistuntoja Strasbourgissa kevätkaudella 2017:

16.–19. tammikuuta
13.–16. helmikuuta
13.–16. maaliskuuta
3.–6. huhtikuuta
15.–18. toukokuuta
12.–15. kesäkuuta
3.–6. heinäkuuta.

Parlamentti maksaa kohtuulliset matkakustannukset sekä “päivärahan” 180 euroa/yö enintään kolmelta yöltä (maanantai-torstai). Sen yli menevät hotelli-, taksi-, ruokailu- ym. kulut jäävät median/toimittajan kustannettavaksi. Huomaa, että tutustumismatkan pidentäminen omalla kustannuksella tai yhdistäminen muihin työ- tai lomamatkoihin saattaa leikata matka-apurahaa merkittävästi.

Matkajärjestelyt tulee tehdä itse, mutta tiedotustoimistosta voi kysyä vinkkejä. Tiedotustoimiston edustajat auttavat käytännön asioissa.

Matkan ohjelma räätälöidään omatoimisesti, mutta esimerkiksi suomalaiset mepit järjestävät Strasbourgissa säännöllisesti toimittajatapaamisia ja myös tiedotustoimistolta voi saada ohjelmaehdotuksia.

Lähetä hakemuksesi sähköpostitse viimeistään maanantaina 12. joulukuuta 2016 osoitteella ephelsinki(at)europarl.europa.eu ja merkitse otsikkokenttään “Toimittajahaku Strasbourgiin”.

Kirjaa hakemukseesi:

– sinulle sopivat ajankohdat ja mahdolliset erityiset kiinnostuksen kohteet
– yhteystiedot: nimi, media, osoite, puhelinnumero, sähköposti
– jos olet freelance-toimittaja, kerro mihin olet tehnyt juttuja
– perustelut, miksi juuri sinun pitäisi päästä matkalle
– kerro myös, oletko aiemmin ollut tutustumassa parlamenttiin (tai muihin EU-toimielimiin) Strasbourgissa tai Brysselissä.

Toimittajat ovat erittäin tervetulleita tutustumaan Euroopan parlamenttiin myös median omalla kustannuksella.

Pyrimme tiedottamaan valinnoistamme ennen joulua.

Lisätietoja: lehdistötiedottaja Niina Saloranta, EP:n Suomen-tiedotustoimisto: puh. (09) 622 04521, niina.saloranta(at)europarl.europa.eu.