Uutiset / 17.05.2018

Luottamusmiespalkinnot I-Mediaan ja Yleen

I-Median Jukka-Pekka Porola (vas.) sekä Ylen Timo Löppönen ja Anu Pylkkänen kuuluivat palkittuihin. Kuva:
Journalistiliitto on palkinnut vuoden 2017 luottamusmiespalkinnolla I-Medioiden päätuottamusmies Jukka-Pekka Porolan sekä Ylen luottamusmiehet Anu Pylkkäsen, Juha Romppaisen ja Timo Löppösen. Palkinnot jaettiin torstai-iltana liiton valtuustoillallisen yhteydessä. Jukka-Pekka Porolaa luonnehditaan palkintoperusteissa ”rauhalliseksi ja tyynnyttäväksi henkilöksi, sillaksi Pohjalaisen toimituksen johdon ja toimituksen välillä.” Porola saa kiitosta I-Medioiden työrauhaa talvella ravistelleiden yt-neuvottelujen edunvalvonnan suoraselkäisestä hoitamisesta: ”Vaikka irtisanomisia tulikin, kukaan toimituksessa ei epäillyt, etteikö heidän asiaansa ja hyvinvointiaan olisi ajettu.” Ylen palkituista Anu Pylkkänen on luottamusmiehenä Yle Tuotannossa, Juha Romppainen Yle Mediapoliksessa ja Timo Löppönen Yle Tuotannossa ja Designissa. Perusteissa palataan Yleä koetelleeseen yt-neuvottelujen vuoteen 2017. Isoin yt-prosessi koettiin nimenomaan Yle Tuotannossa. Luottamusmiehet palkitaan ”sitkeästä ja jo pitkään jatkuneesta, poikkeuksellisen paljon aikaa ja voimia vaatineesta luottamusmiestyöstä”. Yle Tuotannon yt-menettelyn ja irtisanomisten jälkityö on edelleen kesken. Luottamusmiesten työ siis jatkuu edelleen. ”Luottamusmiehet tekivät voimiaan säästämättä kaiken mahdollisen, että lopputulos olisi ollut työntekijöiden kannalta siedettävä”, perusteissa linjataan.

Katso myös

Kaikki uutiset

Kansan Uutiset tuli ainoana tapaamiseen freelancerien työn ehdoista

Tapaamisessa keskusteltiin mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut freelancerien palkkioista ja työn ehdoista. Keskusteluita päätettiin jatkaa elokuussa Kansan Uutisten toimistolla.

Lehdistönvapaus rapautuu myös Euroopassa

Euroopan kansalaisvapauksien liitto Liberties varoittaa uudessa raportissaan autoritaarisuuden noususta ja demokratian heikkenemisestä Euroopassa. Näiden trendien seurauksena median vapaus EU:ssa on uhattuna. Erityisen uhanalaisia ovat yleisradioyhtiöt.

Liiton neuvottelemia palkan- ja palkkionkorotuksia Yleisradiossa 1.6.

Yleisradion työehtosopimus ja Yhtyneet-sopimus nostavat työntekijöiden palkkoja ja palkkioita.