Uutiset / 22.05.2012

Liitto ei kannata alkoholimainonnan lisärajoituksia

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltu esitys rajoittaisi merkittävästi mietojen alkoholijuomien mediamarkkinointia. Rajoitukset koskisivat kotimaista mediaa, mutta esimerkiksi ulkomaiset aikakauslehdet, internetsivut ja satelliittikanavat jäisivät suomalaisen sääntelyn ulkopuolelle.

Vasta tämän vuoden alusta tuli voimaan lehtitilausten arvonlisävero, minkä johdosta alalla on käyty useita yt-neuvotteluja ja henkilöstöä on vähennetty. Lisäksi tiedetään, että media-ala on murroksessa.

”Alan toimintaedellytysten kaventamisen maksavat lopulta alan työntekijät. Juuri nyt mediateollisuus tarvitsee sopeutumisaikaa vastatakseen suurten kansainvälisten mediajättien mukanaan tuomaan kilpailuun, jotta suomalaisille laadukas journalistinen sisältö säilyy laajasti kansalaisten ulottuvilla”, toteaa liitto lausunnossaan.

Journalistiliitto lausui asiasta sosiaali- ja terveysministeriölle 22.5.


Katso myös

Kaikki uutiset

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.

Sanoma tuli pyöreään pöytään freelancejournalistien työn ehdoista

Pyöreän pöydän tapaamisen ajatus on, että voidaan keskustella ilman sitoutumista suoraan neuvotteluihin.