Uutiset / 22.05.2012

Liitto ei kannata alkoholimainonnan lisärajoituksia

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmisteltu esitys rajoittaisi merkittävästi mietojen alkoholijuomien mediamarkkinointia. Rajoitukset koskisivat kotimaista mediaa, mutta esimerkiksi ulkomaiset aikakauslehdet, internetsivut ja satelliittikanavat jäisivät suomalaisen sääntelyn ulkopuolelle.

Vasta tämän vuoden alusta tuli voimaan lehtitilausten arvonlisävero, minkä johdosta alalla on käyty useita yt-neuvotteluja ja henkilöstöä on vähennetty. Lisäksi tiedetään, että media-ala on murroksessa.

”Alan toimintaedellytysten kaventamisen maksavat lopulta alan työntekijät. Juuri nyt mediateollisuus tarvitsee sopeutumisaikaa vastatakseen suurten kansainvälisten mediajättien mukanaan tuomaan kilpailuun, jotta suomalaisille laadukas journalistinen sisältö säilyy laajasti kansalaisten ulottuvilla”, toteaa liitto lausunnossaan.

Journalistiliitto lausui asiasta sosiaali- ja terveysministeriölle 22.5.


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.