Uutiset / 24.10.2013

Lehdistössä ei neuvottelutulosta

Suurimmaksi ongelmaksi muodostui osapuolten erilainen näkemys työllisyys- ja kasvusopimuksen oikeasta liittymisajankohdasta. Sopimustekstin mukaisesti tupoon voi liittyä joko voimassaolevan työehtosopimuskauden päättyessä tai työehtosopimuksen seuraavasta palkankorotusajankohdasta, mikäli palkkaratkaisu on auki. Koska lehdistön helmikuulle 2014 sovittu korotus on auki, olisi tupon mukainen liittymisajankohta ollut Journalistiliiton mukaan 1.2.2014. VKL ei hyväksynyt tätä tulkintaa.

Lehdistön sopimus on voimassa 30.9.2014 saakka. 


Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.