Uutiset / 26.04.2023

Lehdistön työehtosopimusneuvottelut päättyivät

Lehdistön työehtosopimusneuvotteluissa on saatu neuvottelutulos. Työntekijöitä edustava Journalistiliitto ja työnantajia edustava Medialiitto pääsivät sopimukseen tänään keskiviikkona 26. huhtikuuta. Työehtoihin ei ole tulossa juurikaan muutoksia, esimerkiksi lomat säilyvät ennallaan. Palkat nousevat ”yleisen linjan mukaisesti” eli suunnilleen saman verran kuin muillakin aloilla Suomessa. Palkkausjärjestelmäuudistuksessa päästiin eteenpäin. Avaamme sopimuksen sisältöä myöhemmin tällä viikolla sen jälkeen, kun Journalistiliiton valtuusto ja Medialiiton hallitus ovat virallisesti hyväksyneet lopputuloksen. Journalistiliiton valtuusto käsittelee neuvottelutulosta huomenna torstaina 27. huhtikuuta. Medialiiton odotetaan käsittelevän tulosta ensi viikon aikana.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliiton pitkäaikainen puheenjohtaja Antero Laine on kuollut  

Hän toimi liiton puheenjohtajana 1974-1992.

Ehdota nyt Järjestöteko- ja Työyhteisötekijäpalkinnon saajaa

Esityksiä palkittaviksi voivat tehdä liiton jäsenyhdistykset, osastot ja yksittäiset jäsenet. Palkinnoista päättää liiton hallitus.

Riitaan elokuva- ja tv-tuotantoalan työvuorojen muuttamisesta ei saatu tuomioistuimesta selkeytystä

Journalistiliitto nosti kanteen, koska sen tulkinnan mukaan jäsenien työvuoroja oli muutettu työehtosopimuksen vastaisesti. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun elokuva- ja tv-tuotantoalan työehtosopimusta tulkittiin työtuomioistuimessa.