Uutiset / 26.04.2023

Lehdistön työehtosopimusneuvottelut päättyivät

Lehdistön työehtosopimusneuvotteluissa on saatu neuvottelutulos. Työntekijöitä edustava Journalistiliitto ja työnantajia edustava Medialiitto pääsivät sopimukseen tänään keskiviikkona 26. huhtikuuta. Työehtoihin ei ole tulossa juurikaan muutoksia, esimerkiksi lomat säilyvät ennallaan. Palkat nousevat ”yleisen linjan mukaisesti” eli suunnilleen saman verran kuin muillakin aloilla Suomessa. Palkkausjärjestelmäuudistuksessa päästiin eteenpäin. Avaamme sopimuksen sisältöä myöhemmin tällä viikolla sen jälkeen, kun Journalistiliiton valtuusto ja Medialiiton hallitus ovat virallisesti hyväksyneet lopputuloksen. Journalistiliiton valtuusto käsittelee neuvottelutulosta huomenna torstaina 27. huhtikuuta. Medialiiton odotetaan käsittelevän tulosta ensi viikon aikana.

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.