Uutiset / 31.05.2022

Lehdistölle neuvottelutulos

Journalistiliitto ja Medialiitto ovat saavuttaneet neuvottelutuloksen lehdistön työehtosopimusta koskevissa neuvotteluissa. Palkankorotukset noudattavat yleistä linjaa, työehtosopimuksen sisältöön on tulossa vain pieniä muutoksia. Sopimuksen yksityiskohdista kerrotaan tarkemmin, kun tulos on hyväksytty. Tulos menee seuraavaksi Journalistiliiton ja Medialiiton hallintojen käsiteltäväksi. Journalistiliiton valtuusto on koolla torstaina 2. kesäkuuta käsittelemässä neuvottelutulosta. Sopimus koskee lehdistön työntekijöitä sanoma-, paikallis- ja aikakauslehdissä sekä uutis- ja kuvatoimistoissa. Sopimuksen piirissä on noin 3000 Journalistiliiton jäsentä.

Katso myös

Kaikki uutiset

Leikkaukset media-alalla rapauttavat Suomen kokonaisturvallisuutta

Journalistiliitto varoittaa Yleisradioon kaavailtujen ja muiden media-alalle kohdistuvien leikkausten vaikutuksista Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen.

”Modernit sodat alkavat usein informaatiovaikuttamisella. Onko Suomella varaa nakertaa omaa huoltovarmuuden infrastruktuuriaan heikentämällä median toimintaedellytyksiä”, kysyy Suomen Journalistiliiton edunvalvontajohtaja Petri Savolainen.

Valtuuston kyselytunnilla keskustelua häirinnästä, palkka-avoimuudesta ja tasa-arvosta

Helsingissä koolla oleva valtuusto keskusteli häirinnästä ja epäasiallisesta kohtelusta työpaikoilla – ja siitä, miten siihen voitaisiin puuttua.

Osastot saavat lisää rahaa toimintaansa

Journalistiliiton valtuusto päätti korottaa niin kutsuttua osastopalautuksen perusavustusta 30 prosenttia vuoden 2025 alusta.