Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Kustannustoimittajien työehtosopimus hyväksytty: palkat nousevat, kiky poistuu, lomat säilyvät

Palkkoja korotetaan ja eritoten pienimmät palkat nousevat. Lisäksi kiky-tunnit poistuvat ja talviloma säilyy. Journalistiliiton valtuusto hyväksyi tänään keskiviikkona 19.2. kustannustoimittajia koskevan työehtosopimuksen.

Neuvottelutulos syntyi liiton ja työnantajaa edustavan Medialiiton kesken eilen tiistaina. Medialiitto hyväksyy sopimuksen osaltaan viikon loppuun mennessä.

”Kustannustoimittajille tärkeimpiä asioita olivat pienempien palkkojen korottaminen sekä talviloman säilyttäminen”, sanoo Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho.

Ensimmäisenä vuonna kaikkien palkkoja korotetaan 53 euroa. Se tarkoittaa, että pienipalkkaisimmat saavat suhteessa selvästi suuremman korotuksen kuin suurin osa suomalaisista. Lomat säilyvät.

Kaikki taulukkopalkat nousevat sopimuskauden aikana yli sata euroa.

”Sopimuskauden pituus, 31 kuukautta, ratkaisi sen, että saimme suuremmat korotukset”, kertoo Hanne Aho.

Myös kiky-tunnit poistuvat. ”Kaikilla aloilla tätä kompensoidaan jollain tavoin. Meillä se tarkoittaa 15 tunnin koulutusta jonka työnantaja voi järjestää nykyisen työajan päälle. Koulutuksesta maksetaan täysi palkka”, Aho kertoo.

Kustannustoimittajien työehtosopimuksen faktat:

  • Sopimus on voimassa 31.8.2022 asti, 31 kuukautta.
  • Lomaoikeudet säilyvät ennallaan.
  • Kilpailukykysopimuksen tuomat lisätyötunnit poistuvat.
  • 1.6.2020 henkilökohtaisia palkkoja ja taulukkopalkkoja korotetaan 53 euroa.
  • 1.5.2021 nousevat henkilökohtaiset palkat 1,4%, paikallinen erä on 0,6. Jos paikallisen erän jaosta ei päästä sopuun, 0,3% jaetaan yleiskorotuksena ja työnantaja päättää 0,3%:n jakamisesta. Taulukkopalkat ja harjoittelijoiden palkat nousevat 2,0%.
  • Työnantajalla on oikeus järjestää vuodessa 15 tuntia palkallista koulutusta nykyisen työajan päälle.

Työehtosopimuksen sisällöstä kerrotaan myöhemmin tarkemmin liiton nettisivuilla sekä luottamusmiehille lähetettävässä materiaalissa.