Uutiset / 01.12.2017

Kustannustoimittajien neuvottelutulos hyväksytty

Journalistiliiton lakimies Sanna Nikula, jonka vastuualueella ovat kustannusalan työehdot, esitteli kustannustoimittajien neuvottelutuloksen valtuustolle 1. joulukuuta. Kuva:
Journalistiliiton valtuusto on hyväksynyt neuvottelutuloksen kustannustoimittajien uudesta työehtosopimuksesta ajalle 1.12.2017–31.1.2020. Journalistiliitto ja työnantajaa edustava Medialiitto sopivat, että palkkoja korotetaan sopimuskaudella kahdesti. 1.2.2018 on luvassa 45 suuruinen yleiskorotus henkilökohtaisiin palkkoihin, 0,3 prosentin yrityskohtainen erä sekä 1,4 prosentin korotus vähimmäispalkkoihin. 1.5.2019 palkat nousevat 1,1 prosentin yleiskorotuksella, 0,7 prosentin yrityskohtaisella erällä ja 1,4 prosentin korotuksella vähimmäispalkkoihin. Kustannustoimittajien lomat säilyvät ennallaan. Viime vuonna solmitun kilpailukykysopimuksen mukainen 24 tunnin vuosittainen työajan pidennys jatkuu. Myös Medialiiton hallitus on hyväksynyt sopimuksen, joten uudet työehdot ovat voimassa 1.12.2017 alkaen. Sopimuskausi jatkuu 31.1.2020 asti. Lisäämme uuden työehtosopimuksen tälle sivulle, kun se valmistuu. LIITE: Kustannustoimittajien neuvottelutulos, allekirjoituspöytäkirja

Katso myös

Kaikki uutiset

Suomalaisten luottamus uutisiin pysyy vakaana – ”Kärkisijasta on syytä olla kiitollinen”

Nyt julkaistujen kyselytulosten perusteella maksuttoman verkkouutistarjonnan seuraaminen ei näytä vähentävän verkkouutisista maksamista. Päinvastoin ne, jotka seuraavat esimerkiksi Yleisradion verkkouutisia, myös maksavat verkkouutisista muita todennäköisemmin.

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.