Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Kultainen juhlaraha Journalistiliiton satavuotisjuhliin

Journalistiliiton satavuotisjuhlavuotta juhlistetaan kultaisella juhlarahalla. Ensi vuonna julkaistaan virallinen 100 euron juhlaraha, jonka suunnittelukilpailu on nyt ratkennut. Journalismi ja avoin tiedonvälitys suomalaisen kansanvallan tukena -juhlarahan suunnittelukilpailun järjesti valtiovarainministeriön asettama juhlarahalautakunta.

Kilpailuun saapui 30 kilpailuehdotusta, joiden joukosta palkintolautakunta valitsi voittajaksi taiteilija Hannu Veijalaisen ehdotuksen Tietoverkostot. Toiselle sijalle tuli Pertti Mäkisen ehdotus Pulssi ja kolmannen sijan jakoivat Jarkko Liutun Dr. Grampp ja Pertti Mäkisen Horisontti. Ehdotukset palkittiin 8 000, 3 000 ja 1 000 euron palkinnoilla.

Lautakunnan mukaan Tietoverkostot-ehdotuksessa juhlarahan aihetta on käsitelty nykyaikaisella ja dynaamisella abstraktilla muotokielellä. Tunnuspuolen kuva-aiheesta välittyy viesti versovasta avoimesta tiedonvälityksestä. Ehdotuksen arvopuolella on pieniä ympyrämuotoja, jotka muodostavat spiraalikuvion. Kyseisen kuva-aiheen voi tulkita kuvastavan tiedon leviämistä maailmalle.

Journalistiliitto avusti juhlarahalautakuntaa suunnittelukilpailun järjestämisessä. Liitto avasi lautakunnalle tiedonvälityksen ja journalismin merkitystä suomalaiselle yhteiskunnalle.

 

Lähde: Juhlarahalautakunnan tiedote

Kuva: Juhlarahalautakunta