Uutiset / 24.01.2017

Koululaisten mediaharjoittelusta uudet sopimusehdot

Journalistiliitto ja työnantajia edustava Medialiitto haluavat tukea peruskoululaisten, kymppiluokkalaisten, lukiolaisten ja VALMA-koulutukseen osallistuvien mahdollisuuksia osallistua ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmaan. Liitot ovat siksi uusineet koululaisia koskevan kesäharjoittelusopimuksen. Ohjelman tarkoituksena on tarjota koululaisille kokemusta graafisen ja media-alan työpaikkojen toiminnasta, eri työtehtävistä, henkilöstörakenteesta, yhteistyömuodoista ja alan tarjoamista mahdollisuuksista. Ohjelman avulla koululaiset saavat mahdollisuuden tehdä heille sopivaa käytännön työtä. Journalistiliitto ja Medialiitto ovat keskusjärjestöjen joulukuussa 2016 antaman suosituksen mukaisesti sopineet, että kesäharjoitteluohjelman mukainen, kaksi viikkoa tai kymmenen päivää kestävä työsuhde voidaan sijoittaa 1.6. ja 31.8. väliselle ajanjaksolle. Kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan 335 euroa vuonna 2017, 345 euroa vuonna 2018 ja 350 euroa vuonna 2019. Summa sisältää tutustumisajalta kertyneen lomakorvauksen.

Katso myös

Kaikki uutiset

Journalistiliitto palvelee myös läpi suven

Jäsenet voivat olla yhteydessä liittoon jäsenyyttä koskevissa asioissa sekä lakiasioissa.

Luova ala vaatii päättäjiä perumaan yksityisen kopioinnin hyvityksen tuhoisan leikkauksen

Älä anna kulttuurin kadota -kampanja vaatii päättäjiä säilyttämään oikeudenmukaisen yksityisen kopioinnin hyvityksen. Hallituksen kehysriihen päättämä leikkaus 11 miljoonasta 5,5 miljoonaan olisi luovan alan järjestöjen mukaan perusteeton ja tuhoisa kulttuuritarjonnalle ympäri Suomen. Journalistiliitto on mukana kampanjassa.

Päivitetty elokuva- ja tv-alan häirinnän ehkäisyn opas on julkaistu

Kyseessä on päivitetty versio vuonna 2018 julkaistusta oppaasta, ja opas koskee nyt kattavammin epäasiallista kohtelua, häirintää ja seksuaalista häirintää. Oppaaseen on myös lisätty elokuva- ja tv-alan erityispiirteitä, ja se on saatavilla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.