Käytämme evästeitä sivujen teknisen toiminnan varmistamiseksi ja sivujen kävijämäärätietojen seuraamiseen. Emme kerää tietoja yksittäisistä kävijöistä.

Katso tietosuojaselosteemme

Uusimmat

Koululaisten mediaharjoittelusta uudet sopimusehdot

Journalistiliitto ja työnantajia edustava Medialiitto haluavat tukea peruskoululaisten, kymppiluokkalaisten, lukiolaisten ja VALMA-koulutukseen osallistuvien mahdollisuuksia osallistua ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmaan. Liitot ovat siksi uusineet koululaisia koskevan kesäharjoittelusopimuksen.

Ohjelman tarkoituksena on tarjota koululaisille kokemusta graafisen ja media-alan työpaikkojen toiminnasta, eri työtehtävistä, henkilöstörakenteesta, yhteistyömuodoista ja alan tarjoamista mahdollisuuksista. Ohjelman avulla koululaiset saavat mahdollisuuden tehdä heille sopivaa käytännön työtä.

Journalistiliitto ja Medialiitto ovat keskusjärjestöjen joulukuussa 2016 antaman suosituksen mukaisesti sopineet, että kesäharjoitteluohjelman mukainen, kaksi viikkoa tai kymmenen päivää kestävä työsuhde voidaan sijoittaa 1.6. ja 31.8. väliselle ajanjaksolle. Kesäharjoitteluohjelman suorittamisesta maksetaan 335 euroa vuonna 2017, 345 euroa vuonna 2018 ja 350 euroa vuonna 2019. Summa sisältää tutustumisajalta kertyneen lomakorvauksen.